Kurulduğu günden bu yana “Özgür Ol Özgür Düşün” anlayışıyla bölgeye hizmet veren Kapadokya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yeni Nesil Montessori Uygulamaları konulu bir seminer gerçekleştirdi.
Nevşehir Uygulama Merkezinde, Öğretim Görevlisi Arzu Aydoğan tarafından halka açık ve ücretsiz verilen seminerde Montessori yönteminin önemi ve çocuklar üzerindeki olumlu etkileri konuşuldu.
Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin en etkin öğrenme biçimi olduğu, ezberleyerek öğrenen çocuğun ise bilgiyi çabuk kaybettiği, seminerde değinilen konular arasındaydı. Ayrıca iç disiplinini geliştiren çocuğun dış uyarılara ihtiyacı olmadan kurallara uyduğu ve ilk altı yaşta kendi kendilerini yönetmeyi öğrendikleri böylece daha başarılı olduklarından bahsedildi. 
2 - 6 yaş Montessori Eğitimi ve öğretmen eğitimi konusunda 4 yıl içinde önemli bir yol alan Kapadokya Üniversitesi, bugüne kadar 400'e yakın öğretmen yetiştirdi ve sayısız sertifika eğitimleri düzenledi. Gerçekleşen seminerde akademisyenler, öğretmenler, anne babalar ve öğrenciler ağırlandı.