Güncellenen öğretim programlarının tanıtımı dolayısıyla Avanos’ta öğretmenlere seminer verildi.
Nazife Mustafa Ergün İlkokulunda 7 Eylül Perşembe günü düzenlenen seminerin birinci gününde ilçe merkezinde bulunan sınıf öğretmenleri, formatör öğretmenler Yakup Günay ve Serdar Özbek tarafından bilgilendirildi. Yaklaşık 4 saat süren seminerde öğretmenlere Güncellenen Öğretim Programlarının güncelleme nedenleri ve değişen kısımlarıyla ilgili bilgiler aktarıldı.
Seminere Avanos İlçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Berk ve Şube Müdürü Malik Kavuk da katıldı. Mehmet Berk öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılı için başarılar diledi ve seminere katılımları için teşekkür etti. 
Güncellenen Öğretim Programları Tanıtım, Planlama ve Koordinasyon Seminerinin ikincisi yine aynı okulda 8 Eylül Cuma günü düzenlenecek ve bu seminere köylerde görev yapan öğretmenler katılacak. Branş öğretmenleri ise Nevşehir’de düzenlenen seminerlere katılıyor.
Yenilenen öğretim programları 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 1, 5 ve 9. Sınıflarda,  2018-2019 Eğitim Öğretim yılında ise tüm sınıflarda uygulanacak.
Cumhuriyet tarihinde en geniş ve demokratik katılımla çok büyük emekler verilerek hazırlanan yeni programları yenileme çalışmalarında hayata dair ve hayat için, ulusal ve uluslararası belgelerle tanımlanmış yeterlilikleri kazandırmak, her açıdan donanımlı bireyler yetiştirmek ve insanımızın ve insanlığın ortak değerlerini kazandırmak hedefleri ön planda tutuluyor.
Güncellenen müfredatlara değerler eğitimi de dâhil edildi.