Özel Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yücel Menekşe yayımladığı mesajda; ‘’Ailenin huzuru, toplumun refah ve mutluluğu, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması , cinsiyet ayrımı yapılmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır." dedi.
MENEKŞE yapmış olduğu açıklamaya şu sözlerle devam etti, "Bir toplumun uygarlık yolunda göstermiş olduğu ilerleme kadına göstermiş olduğu değerle doğru orantılıdır. Ulu Önder Atatürk , kadının siyasi yaşama dahil olmasına büyük önem vererek , bu hakları Avrupa’nın bazı ülkelerinden daha önce Türk Kadını’na vermiştir. Türk kadının gurur kaynağı olan bu yüksek düşünce toplumumuzu uygarlık seviyesine ulaştırma ,huzur ve toplum refahını sağlamak amacında temel taşımız olmalıdır. Kadının varoluşundan gelen tüm evreni kucaklayacak kadar büyük sevgi ve merhametle dünyamız daha da yaşanılır olacaktır. Millet olarak annelerimizden eşlerimizden başlayarak hayatımızdaki tüm kadınlara verdiğimiz değerler yükseltilmesi ve asla azalmaması gerekir. Dünya üzerindeki tüm kadınların özgürce sesini haykıra bildiği eğitim , sağlık , çalışma hayatı ve siyasi hayat olmak üzere her koşulda hiçbir engellemeye maruz kalmadan yaşamasını diliyor, bu duygu ve düşüncelerimle tüm kadınların ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Gününü ’’ kutluyorum’’ şeklinde konuştu.
Ayrıca Özel Kardelen Koleji tarafından okul bünyesinde çalışan öğretmen ve personellere karanfil hediye edilerek bu anlamlı gün güzel bir etkinlikle kutlandı.