Kardelen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yücel MENEKŞE darbe girişimini kınamaya yönelik yaptığı basın bildirisinde Milli İradeye karşı yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
‘’ Demokrasiye ve milli iradeye karşı yapılacak hiçbir saldırı veya davranış kabul edilemez. Aziz milletimizin bu saldırıya karşı gösterdiği birlik beraberlik içerisindeki dayanışma, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi galip çıkmıştır. Demokrasi düşmanlarına karşı tüm milletimiz ve tüm organlarımızın göstermiş olduğu birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir.
İnanıyorum ki milletimiz ve demokrasimiz bu durumdan da güçlenerek çıkacaktır. Büyük badireler atlatmış olan milletimiz bununda hakkından gelerek güçlü bir şekilde çıkmayı başaracaktır. Demokrasiye sahip çıkan aziz milletime ve ülkemizin bütün kurumlarına şükranlarımı sunuyorum. Bu uğurda canını kaybederek şehadet şerbetini içen halkımıza ve emniyet güçlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.‘’dedi.