Bir süre önce okyanus ötesinden size selam getirdim diye Türkçe Olimpiyatlarında çıkıp konuşan Hacı Boydak, Koç’un gezi parkı olayları sonrasında savunuculuğunu yapıp, ona Koç gibi destek olan Kayso Başkanı Mustafa Boydak defalarca arayıp sormamıza rağmen “dut yemiş bülbülü” oynamayı tercih ediyor. Ulusal medya temsilcileri de arıyor onlara da “teşekkür ediyor” Niyeyse… Arandığı ve konuşması talep edildiği için herhalde…

Ama…Boydaklar’da tık yok…

Zamanında, bine yakın işçiyi işten çıkarmış ve kriz adıyla da buna kılıf bulmuştu. Oysa o dönemde, aynı krizde adam çıkarmayan onlarca fabrika vardı. Üstelik de iddiaya göre, bu çıkarılan adamların yerine kıdem tazminatı sıfır olan yenileri alınmıştı. O zaman bu işçiler mahkemeye vermiş ve Yargıtay  aşamasında da onaylanan, bu tazminatlar ödenene kadar hakeden işçilerin analarından emdiği süt burunlarından gelmişti. Hani deniyor ya, “kardeşim adamlar 13 bin işçiye ekmek veriyor” diye. Hayır bu külliyen doğru bir bakış açısı değil.. Aksine o adamlar ürettikleri için Boydaklar, Boydak oldu. Yoksa o kişiler başka fabrikalarda da çalışabilirler, öyle veya böyle karınlarını doyurabilirler ama Boydak eğer bu işçiler üretmezse Boydak olamaz, bakış penceresi böyle olmalı. Sanki bir lütuf gibi sunulmamalı, sanki Boydaklar binlerce işçiye babasının hayrına para ödüyormuş gibi gösterilmemeli, işçiler çalışıyor, emeklerinin karşılığını olmasa bile ona yakın para alıyorlar, hepsinin de analarının ak sütü gibi helal olan bir para bu.

Zamanında Hüsamettin Özkan, koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve hatta gölge başbakan gibi görev yaparken, Boydaklar’ın bankasını satmaya yönelik önemli bir destek vermiş ve bu satış gerçekleşmiş, Boydaklar da durumları düzeltmişti.

Boydaklar’ın Erdoğan’a karşı çıkışları !

Erciyes Kış Festivali ve öncesindeki Erciyes Tesisleri’nin açılış törenlerinin basına kapalı bölümünde konuşan Mustafa BOYDAK, Erdoğan’ı eleştirmiş ve ekonomik uygulamalardan rahatsız olduklarını söylemişti. Yine öncesinde de, Erdoğan’ı eleştirdiği yine Erdoğan tarafından dillendirilmiş ve Erdoğan yakın çevresine “ Hacı bey sağda solda beni ve bizi eleştiriyormuş” diye serzenişte bulunmuştu. Ancak sonradan öğrenildi ki, asıl eleştiren Hacı Boydak değil Mustafa Boydak’mış.

Ve nihayetinde KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Gezi olayları sonrasında Koç’un şirketlerine mali inceleme gelince, bunu farklı değerlendirip, yine hükümeti eleştirmiş ve Koç’un gezi arkadaşı gibi tavır takınıp hükümeti ağır dille eleştirmişti. Hatta oradan, Kayseri milletvekillerine de doğrudan eleştiri oklarını göndermiş, “hızlı treni yaptınız yaptınız yoksa Kayseri kalkınmayı kaçırır vs.. “ gibi kendince yorumlarda bulunmuştu.

Velhasıl, Boydaklar kendisini Boydak yapan Kayseri’ye ve Kayserili’ye genelde beklendiği gibi sahip çıkmamış velhasıl Kayseri Büyükşehir Belediyesi-Chp karşı karşıya geldiğinde de, Boydaklar çok ince bir mesaj verircesine, CHP GenelBaşkanı Kılıçdaroğlu’nu Kayseri’ye “KAYSO’nun son toplantısında konuşmacı olarak“ davet etmişlerdi. Uğur Mumcu’yu anma törenine  gitmeyi bile erteleyen Kılıçdaroğlu, onuruna verilen “sucuksuz “yemekte, Boydaklar’la meyve suyu kadehi tokuşturmayı tercih etmişti.

Siyaset ve iş dünyası ne garip girift ilişkiler içinde anlamak mümkün değil.Bir zamanlar CHP milletvekili Şevki Kulkuloğlu, basın toplantısıyla, Hacı Boydak’ın kendisine “Abdullah Gül ün Cumhurbaşkanı seçilmesi için Tbmm Genel kurul salonuna girmesi” yönünde telkinde ve hatta tehditte bulunduğunu açıklamıştı.  Şimdi,Kulkuloğlu ile Boydaklar arasında su sızmıyor. Galiba, hedefleri ortak olduğu için, ya değilse çıkıp Boydaklar’ın bugünlerde bir açıklama yapması lazım. Evet bizim ortak hedefimiz ve rakibimiz AK Parti demeliler ya da aksini söylemeliler. Kulkuloğlu, CHP milletvekili seviyeli ve inandırıcı olduğu sürece Ak Parti’ye muhalif  olması ve buna uygun hareket etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Ama Boydaklar durumlarına ilişkin mutlaka bir açıklama yapmak zorunda. Sustuğu sürece  kendileriyle ilgili pekçok yorum ve doğru yanlış değerlendirmeler yapılıyor ve bu fısıltı gazetesinde hızla yayılıyor.

Eğer bu açıklamayı yapmıyorsa, önceki gün habervaktim.com internet haber sitesinde yayınlanan Abdurrahman Dilipak’ın köşe yazısının son bölümü daha bir önem kazanır hal alıyor. Yazısının sonunda ne mi demişti Abdurrahman Dilipak, aynen aktarayım :

“Bu arada Gül’ün geç kalmış olsa da açıklaması önemli. Keşke susan ve konuşması gereken diğer isimler de konuşsalar. Mesela Hacı Boydak’ın bir özür borcu var... Böyle giderse, toplumsal öfke, Türkiye’nin önemli bir markasına zarar verecek bir tepkiye dönüşebilir... Kayseri lobisi de Ankara’daki ofisini kapatır umarım. Selam ve dua ile. “

Bu Ankara’daki Kayseri lobisinin Ankara’da bir ofisi mi var ve bu ofisin anahtarı Boydaklar’da mı ki, onlar kapatacak ? Boydaklar sustukça bu yorumlar artacak, bence Dilipak haklı, biran önce konuşmalı ve son gelişmelere ilişkin fikirlerini de açıklamalılar.


Haber: İlter Sağırsoy