Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Ülkeleri Ekonomik Araştırmalar Merkezi, Uçhisar Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve TKDK İl Koordinatörlüğünün kastılımlarıyla gerçekleştirilen Türkiye de Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Politikaları "Nevşehir Örneği" konulu yapılan çalıştayda; Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji ve Projeleri, Kırsal Kalkınma destekleri hakkında görüşmeler yapıldı.  

Moderetörlüğünü Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Erdem'in yaptığı toplantıya, katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Daire Başkan Vekili Prof. Dr. Şinasi Akdemir, Nevşehir İl Müdürü Okan Yılmaz, TKDK Nevşehir Koordinatörü Murat Asiltürk, Ahiler Kalkınma Ajansı Projeler Birim Müdürü Zekeriya Ay, Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınma Politikaları, Nevşehir Bölgesel Kalkınma Strateji ve Projeleri, Kırsal kalkınma Destekleri hakkında sunumlar yaptılar.

Avrupalı uzmanlar, 1972'den bu yana her yıl Avrupa'nın bir bölgesinde yapılan çalışmanın bu yıl Türkiye'de gerçekleştirildiğini, Türkiye'de tarımsal ve kırsal kalkınma politikalarının AB ile uyumlu bir şekilde ilerlediğini, bu çerçevede Türkiye'de politika ve uygulamaları yerinde incelemelerini belirttiler. Avrupalı uzmanlar adına  AB Komisyonu BEPA Kırsal kalkınma Danışmanı Elena Saraceno, Türkiye'de AB Katılım Öncesi Destek Programı ve Kırsal kalkınma Destekleri Programları için Ankara'da 2006 ve 2007 yıllarında hazırlık çalışmaları yapıldığını, aradan geçen sürede Türkiye'nin bu alanda aldığı mesafenin Nevşehir'de görüldüğünü belirtti.

İsviçre, Fransa, İtalya, İspanya'dan çalışmaya katılan tecrübeli uzmanlar, Nevşehir'de yürütülen projelerden çok etkilendiler. Uzmanlar, Kozaklı, Ürgüp, Gülşehir'de tarımsal projeleri inceledikten sonra düşüncelerini ilgili kurumlarla paylaşacaklarını söyleyerek, Nevşehir ve Uçhisar'da gördükleri misafirperverlik için ilgili kurumlara ve Uçhisar Belediye Başkanına teşekkür bildirdiler.

Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Ülkeleri Ekonomik Araştırmalar Merkezince İlimizde gerçekleştirilen Çalıştaya katkılarından dolayı Kurumumuza teşekkürlerini bildirerek her zaman kurumsal işbirliği ve katkıya hazır olduklarını bildirdiler.