Türkiye’nin gelecek 5 yıl içinde (2019-2023) ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan 11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı ÜrgüpPerissa Otel’de Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir ili Milletvekilleri, Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  Genel Sekreter ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Genel Sekreter Yardımcısı ve Yapı İşleri Daire Başkanı Nihat Çavuşoğlu, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Murat Eker ile7 coğrafi bölgeden valiler, il belediye başkanları, üniversite rektörleri ve meslek örgütlerinin başkanları katıldı.

11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısının dahil olduğu hazırlık çalışmaları ile;  11. Planın güçlü ve yaygın bir toplumsal ve kurumsal sahipliğinin oluşturulması, yerel ve merkezi düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişinin yapılması,  politikaların isabetli şekilde belirlenmesi ve temel kalkınma önceliklerinin tespit edilmesi amaçlanıyor.