Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, son günlerde yeniden gündeme gelen sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın önüne geçilebilmesi için Tarım Bakanlığının denetimlerini artırması gerektiğini dile getirdi.
Bu konunun yıllardır gündeme geldiğini ve bir türlü çözüm bulunamadığını kaydeden Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, üriteciden tüketiciye kadar ulaşan ürünlerin fiyatlarının belirlenmesinde bakanlığın mutlaka sıkı bir denetim ağı kurması gerektiğinin altını çizdi.
Altınışık, “Benden önceki ziraat odası başkanlarımızda zaman zaman bu konuda açıklamalarda bulunup, üreticiden tüketiciye kadar uzanan zincirde bakanlığın daha sıkı denetimlerde bulunması gerektiğini söylemişlerdir. Bende bunu ifade ediyorum. Zira ziraat odaları bu sorunun çözüm noktası değil. Biz çiftçilerimizi temsilen yaşanan sorunları ilgili makamlara iletmekle mükellefiz. Tarladan 50 kuruşa çıkan domates pazarda 2.5-3 TL den satılıyorsa bunun iyi denetlenmesi gerekiyor. Aynı şey patates için ve diğer sebze ve meyveler içinde geçerli. Bizim burada 1 TL’den üreticiden alınan patates İstanbul’da 5 TL ye satılıyorsa bunun sorumlusu üretici değil” dedi.