NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Uçhisar beldesinde belediye kasabadaki orta ve dar gelirli ailelerin konut ihtiyacını karşılamak için proje hazırlığında. Ancak beldenin doğal SİT bölgesi içerisinde bulunması nedeniyle öncelikle Belediyenin bu sorunu ortadan kaldırması gerekiyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, beldenin tarihi ve kültürel birikimi nedeniyle diğer bir çok belediye gibi bir proje dahilinde toplu konut çalışması içerisine girmesinin önündeki büyük engeller olduğunu, belediye olarak beldedeki konut ihtiyacının karşılanması için öncelikle bu engellerin aşılabilmesine zemin hazırladıklarını dile getirdi.

Uçhisar’ın bölgedeki ev fazla ev kiralarının olduğu bir belde olduğunu hatırlatan Başkan Karaaslan, “Uçhisar’ımız koruma havzası içerisinde. Birincisi Milli Park içerisindeyiz. İkincisi Kültür Varlıkları içerisindeyiz. Üçüncüsü Tabiat varlıklarının içerisindeyiz. Dolayısıyla Nevşehir’de bulunan bir çok belediye gibi toplu konut yapma konusunda elimiz o kadar rahat değil. Hadi beldemizdeki insanlarımızı konut sahibi yapalım, konut ihtiyacını karşılayalım, proje hazırlayıp uygulayalım demek bizim için o kadar basit bir iş değil. Bu konuda bir projemiz ve çalışmamız yok mu, tabi ki var. Ancak söylediğimiz kurumları aşmamız gerektiğinden şimdiden o kurumları bir taahhüt altına sokmak istemem. Uçhisar’ın konuta ihtiyacı var. Uçhisar Nevşehir’in en pahalı ev kiralarının olduğu bir belde haline geldi. Nevşehir’de 350 -400 TL’ye bir ev kiralamak mümkün iken beldemizde ne yazık ki bu fiyatlara ev kiralamak bir hayli güç. Beldemizdeki dar ve orta gelirli ailelerin konuta ihtiyacı var ve bununda gereken mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.