Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Salaş mesajında; "Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunca 1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile 10 Aralık tarihi her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. İnsanın doğuştan sahip olduğu kişisel hak ve özgürlükleri tanımlanmış ve 10 Aralık her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmasıyla birlikte en yüksek evrensel değer olan insan haklarının ülkemizde korunması ve geliştirilmesi herkesin görevidir.

Ülkemiz, bu anlamda önemli mesafeler kat etmiştir. Toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan çeşitli nedenleri incelemek, araştırmak üzere ülkemizin her yerinde insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Hak ihlaline uğrayan herkes İnsan Hakları Kuruluşlarına bizzat başvurmalıdır. Bu günün tüm dünyada barış, adalet ve huzura vesile olmasını temenni ediyor, kişi, kurum ve kuruluşların, birbirlerinin insan haklarına saygı göstereceğine inanarak, tüm vatandaşlarımızın İnsan Hakları Gününü kutlar, esenlikler dilerim" dedi.