Akaryakıt türlerinden benzin ve gazyağı fiyatlarına zam geldi. Zamlı fiyatlar gece yarısından itibaren devrede.

DÖVİZ KURUNDAKİ YÜKSELİŞE BAĞLI 

Kurdaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Reuters'ın haberine göre benzinde bu geceden geçerli olmak üzere litrede 12 kuruşluk zam yapıldı. Yetkili, söz konusu zammın döviz kurundaki yükselişe bağlı olduğunu belirtti.

5 LİRA'YI AŞTI

Gazyağının litresi 11 kuruş, benzin türlerinin litresi 12 kuruş yükseldi. Zamlardan sonra 95 oktan benzin de 5 TL seviyesini aştı.

GEÇEN AY İNDİ, BU AY ÇIKTI

Geçen ay benzinin perakende satış fiyatında önce 6, sonra 8, daha sonra da 3 kuruşluk indirime gidilmişti.

TANER YILDIZ AÇIKLAMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki sık değişimleri basın mensuplarına şöyle açıklamıştı: "Türkiye, yalnızca düşen petrol fiyatlarıyla değil aynı zamanda bütün girdi kaynaklarını açık pozisyonuyla değerlendiren bir ülkedir. Nedir açık pozisyon? Bankacılıkta olduğu gibi… Bizim dolarla alıp TL ile sattığımız bir üründür bu. Döviz fiyatları TL karşısında değer kazandıkça bütün o ham petrol fiyatlarındaki düşüşü balanse etmektedir. Ülkenin etrafında özellikle Arap baharıyla bölgesindeki sıkıntıların, siyasi istikrasızlıkların gittiği andan itibaren bu petrol fiyatlarının geriye döneceğini söylemiştik. Çekilmiş bir lastik gibi, elastikiyetini kaybetmedikçe onlar geriye döner demiştik. Şu anda bu oluyor. Öngörülerimiz doğrultusunda iyi bir tahminde bulunduğumuzu da söyleyebiliriz"