Nevşehir’de geçtiğimiz günlerde kuruluş çalışmalarını tamamlayan DERSİAD ‘nin  Nevşehir Şubesi’nin Nevşehir Şubesi’nin hizmet binasının açılışına katılmak ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile bir araya gelmek amacıyla gelen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş,  Vali Mehmet Ceylan , Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’i ziyaret etti.

Daha sonra DERSİAD’ın hizmet binasının açılışına katılan Ekonomi Bakanı Elitaş’ı, DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek ve çok sayıda üye ile vatandaşlar karşıladı.

DERSİAD Nevşehir Şubesi’nin hizmete açılış törenine Nevşehir Valisi  Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilli ve TBMM Başkanlık Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz,  Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü,  Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve çok sayıda seçkin davetli topluluğu katıldı.

TİCARİ VE ETİK DEĞERLERİ GELECEK KUŞAKLARA KESİNTİSİZ AKTARACAĞIZ

Törenin açılışında konuşan DERSİAD  Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek,  dünyanın ve insanlığın ihtiyaç duyduğu erdemli işadamlarını yetiştirmek ,  üyelerini en doğru hedefe ulaştırmak gayreti içerisinde olmak , ticari ve etik değerleri muhafaza edip bu kazanımları gelecek kuşaklara kesintisiz olarak aktarmak inançlı, azimli kararlı, tutarlı, dürüst, emin fedakar ve vefakar işadamlarını bir araya getirmek için hep birlikte yola çıktıklarını ifade etti. Civelek,Allah’danDERSİAD’ın  Nevşehir’e, bölgeye ve tüm ülkeye hayırlı hizmet yapmasını vesile kılması temennisinde bulundu.

NEVŞEHİR HIZLI,DÜZGÜN VE EMİR ADIMLARLA YÜRÜYOR
 DERSİAD Nevşehir Şubesi hizmet binasının açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Bu tür kuruluşların açılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. DERSİAD yöneticilerinin başları dik ve alınları açık şekilde hizmet üretmeleri gerektiğini vurgulayan Ünver, hızlı, düzgün ve emin adımlarla yürüyen Nevşehir’in Kayseri ve Konya gibi büyük şehirlerin arasında hızla gelişen ve büyüyen bir konuma ulaşacağını, bunda siyasetçilerin yanı sıra işadamları ve sanayicilerin de önemli bir rol oynayacağına inandığını kaydetti.
Ünver, DERSİAD’ ın hayırlı hizmetlerle Nevşehir’de başarı çıtasını yükselten sivil toplum kuruluşlarından biri olması temennisinde bulundu. 
AK Parti Nevşehir Milletvekili  EbubekirGizligider’de törendeki konuşmasında, DERSİAD ‘ın çalışmaları ile istikrarlı büyümenin ortaya konulmasında önemli katkılarının olacağına inandığını belirterek, Nevşehir başta olmak üzere ülkemizin iktisadi anlamda gelişmesi uğrunda atılacak bu adımların başarılı şekilde gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.
 
 
VİCDANLI VE ERDEMLİ İŞADAMLARIMIZ DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK
AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi   Mustafa Açıkgöz, dünya üzerindeki ticarete bakıldığında  zengin ülkelerin  özellikle Müslüman ülkelerdeki insanları sömürerek gelirlerine daha fazla kazanç sağlama yoluna gittiklerini belirtti.

Açıkgöz, zengin birikimler elde etmek için vicdanlarını yitirerek sömürüyü en temel değer olarak algılatan anlayışa karşın  DERSİAD gibi kuruluşların da, Allah rızasına nail olabilme yönünde tüm insani değerlere ve ahlaki birikimlere bağlı kalarak  çalışmalar yapılmasını temel bir ilke olarak ele aldıklarını ifade etti. Bu temel esasın  vicdanlı, erdemli işadamlarımızın sayesinde ülkemize ve tüm dünyaya da örnek olabilecek şekilde ortaya çıkacağına inandığını dile getiren Açıkgöz, DERSİAD’ın çalışmalarında başarılar diledi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE GELİŞME VE BÜYÜME SÜRECİ YAŞIYORUZ

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra yerel yöneticiler, milletvekilleri ,  işadamları ile birlikte Nevşehir’in geleceğine, şehrin insanlarına hizmet sunmak için çaba harcadıklarını belirtti. Nevşehir’deki kardeşlik duygusunun şehrin gelişimi için önemli bir güç olduğuna inandığını söyledi. Vali Ceylan, DERSİAD çatısı altında çalışmalar yürütecek sanayici ve işadamlarının manevi beraberlikten de elde ettikleri kutsal değerlerle ortaya koyacakları sanayi ve ticari işlemlerle şehrin genel anlamda gelişme ve büyümesinde oldukça önemli bir misyon üstleneceklerine inandığını söyledi.

YÜZYILLAR BOYU DÜNYAYA ERDEMLİLİĞİ GÖSTERMİŞ MİLLETİN ÇOCUKLARIYIZ

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’da Türk Milleti olarak yüzyıllar boyunca erdemliliği gönüllerine ruhlarına nakş ettiklerini belirterek  şöyle konuştu: “Erdemli insanların dantel dantel işlendiği bir tarihin çocuklarıyız.
Şirimize,türkümüze ve kalplerimize erdemliliği nakşetmişiz. Orta çağın karanlığında bile Ahi Evran gibi Anadolu erenleri  ticaret hayatına erdemli olmayı kazandırmıştır. Yüzlerce yıl kalplerimizin zenginliğinin gerçek zenginliğini dünyaya göstermişiz.  Rekabetin her geçen gün arttığı dünya ekonomisinde, hala  üstü yoksa canın sağolsun diyen esnafın vatanıdır Türkiye. Kısacası kalbimizde,tarihimizde ruhumuzda var olan erdemli olma meziyetinin 21. Yüzyılın hengamesinde  gözden kaçtığı şu günlerde, DERSİAD’ı canı gönülden kutluyor, tebrik ediyorum.”dedi.

YENİ NESİLLERE BEN DEĞİL, BİZ DEMEYİ ÖĞRETMEMİZ LAZIM
Yeni nesillere toprak gibi olarak erdemli olmayı öğretmek için yola çıkılması gerektiğine inandığını vurgulayan Elitaş, “ Küresel ekonomiyi  daha fazla kâr elde etmeyi ,komşusunu rakip olarak görmeyi adete zorladığı bu günlerde sizlere ve bizlere büyük görevler düşüyor. Yeni nesillere ben değil biz demeyi öğreterek yola çıkmalıyız. Toprak gibi olmaktır erdemli olmak.İnsanlar hayatı sende bulmalıdır,toprak gibi üretken olmalıyız ki önce insanlar bize önce yüzünü dönecek ve bizden öğrenecek. Yeni nesillere cesareti,paylaşmayı büyüğünü bilmeyi, doğruyu, sabırlı olmayı ve dayanıklı olmayı öğretmeliyiz. İşadamlarımızın bu ulvi amaçlarla DERSİAD’I Nevşehir’e kazandırmasından dolayı yeni nesiller adına teşekkürlerimi sunuyorum. ”diye konuştu.

TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN BÜYÜME HEDEFİNE BİRLİK İÇERİSİNDE ULAŞACAĞIZ
“Türkiye son 14 yılda  ekonomik istikrar ve güveni tesis ederek dünyada dalgalanma ne kadar şiddetli olursa olsun,  güvenle büyümesine devam etmiştir “ diyen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş daha sonra şöyle konuştu: “ Sadece bölgemiz değil, küresel ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Böylesi bir konjonktürde  daha bizim ekonomimiz dinamizmini koruyor. Türkiye son 14 yılda  ekonomik istikrar ve güveni tesis ederek dünyada dalgalanma ne kadar şiddetli olursa olsun,  güvenle büyümesine devam etmiştir. Nevşehir  de  bu son 13 yıldaki   Türkiye’deki  olağan büyümeden de gerekli imkanı da  sağlamıştır. İnşaallah bundan sonraki süreçte de ,  Türkiye ekonomisinin önündeki tüm engellere rağmen, dünyanın içerisindeki bulunduğu  tüm olumsuzluklara rağmen tıpkı 2015 yılında olduğu gibi,  Dünya Ticaret Örgütü başta olmak üzere  IMF ve Dünya Kalkınma Bankası’nın Türkiye’ye biçtiği ekonomik büyüme hedefi yüzde 3 ler seviyesinde iken , siz değerli işadamlarının gayret ve başarıları,samimi ve ihlaslı çalışmalarıyla herkesi şaşırtan bir şekilde  2015 son çeyreğinde yüzde 5.7, büyüyüp 2015 yılında yüzde 4 büyümeyi sağlayan işadamlarımızın da desteği ile 2016 yılında hedeflediği yüzde 4.5 büyüme hedefine inşallah ulaşacaktır. Dünya Ticaret Örgütü   IMF ve Dünya Kalkınma Bankası ve diğer finans sektörleri bütün dünyadaki gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler dahil olmak üzere 2016 büyüme hedeflerini negatif şekilde aşağıya doğru revize ederken,  Türkiye tahminlerini  3.2 den 3.8 e revize ettiklerini görüyoruz .İnşaallah işadamlarımızla, sanayicilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde, uyum içerisinde,  ahenk içerisinde Bir ve beraber olarak kolkola olarak Türkiye’yi hedefine ulaştırmak için  çalışacağız.”