5 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ‘Genç Çiftçileri Destekleme Projesi’ hakkında açıklama yapan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz,, şunları bildirdiler:

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın başlattığı proje ile genç çiftçilerimize 30 bin liraya kadar destek sağlanacak. Bu destekler tarım ve hayvancılığın her alanını kapsayacaktır. Özellikle bölgemizi yakından ilgilendiren büyükbaş, küçükbaş hayvancılık ve arıcılık faaliyetleri için bu desteklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Nevşehirli çiftçiler muhakkak faydalanın

Arıcılığın 30 bin TL'lik hibe kapsamına alınması özellikle Sayın Bakanımız Faruk Çelik ile yaptığımız toplantıda dile getirdiğimiz bir hususdu. Bu konuda bir adım atılmış olması bizi ayrıca sevindirdi. Bununla beraber bitkisel üretim yöntemlerine ve coğrafi işaretli üretimlere verilecek olan desteklerden de Nevşehirli genç çiftçilerimizin muhakkak faydalanmak üzere başvurmaları gerekiyor.

Hibe başvurularını önemsiyoruz

Nevşehirli Hemşehrilerimizin bazı kursları ve belgeleri aldıkları takdirde bu desteklerden yararlanma imkanları artıyor. Örneğin arıcılık belgesi olan vatandaşlarımızın desteklerden yararlanma imkanı artacaktır. Bu yüzden vatandaşlarımıza bu kursları ve belgeleri bir an önce alarak hibe için başvurmalarını öneriyoruz.

11 Mayıs’ta sona eriyor

Genç ve dinamik çiftçilerimizin vakit kaybetmeden bu eğitimleri alıp hibe için müracaat etmelerini tavsiye ediyoruz. Başvurular 12 Nisan'da başlayacak ve 11 Mayıs'ta bitecektir. Genç çiftçilerimiz için hazırlanan bu projenin Nevşehir'e önemli bir katkı sunacağını düşünüyoruz.”