Nevşehir Ticaret Borsası heyeti Kosova gezisini tamamladı.

Ziyaretin ilk gününde Kosova Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, Pirizen Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Levent Buş ve Balkan İş Adamları Dernek başkanı Dr. Aytuğ Onur ile ikili görüşme yapıldı. 

Bir hafta süren gezi kapsamında, katılımcılar Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek ve Kosova’da çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.
Düzenlenen gezi hakkında açıklamalarda bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ''Borsamıza kayıtlı 33 kişiden oluşan iş adamımızla beraber Balkan Ülkelerinde yapılan incelemeler  ve Ticaret Odaları Başkanlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda, ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yabancı sermayenin Nevşehir’e davet edilmesi hususunda girişimlerde bulunduk. Üyelerimiz ve yabancı firmalar birbirleri ile fikir alışverişinde bulundular. Daha sonra düzenlemeyi planladığımız gezilerle de hedefimiz diğer Avrupa Ülkelerini gezmek. Gelişmiş Avrupa Ülkeleri ile gelişmekte olan Avrupa Ülkelerini kıyaslayarak edindiğimiz verilerle Nevşehir’e neler kazandırabileceğimizi görmektir.'' dedi.