Sanat Yönetmeni Coşkun Karabulut himayelerinde 3 ü İngiliz biri İskoç tan oluşan 4 kişilik Ölü Deniz Yarenleri Türkiyenin Tanıtım Elçileri seçilirken Ödüllerini Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider takdim etti.Ölü Deniz Yarenlerinin Türkçe seslendirdikleri Türküleriyle muhteşem gösterileri davetlilerden büyük alkış ve beğeni topladı.

Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı TSM nin güçlü sesi Ersan Yılmaz seçilirken Ersan Yılmaz a ödülünü NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce takdim etti.

 Yılın Yeşilçam Emekçileri Ödülü ise Nuri Alço ya verildi.Alço ya ödülünü Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil takdim etti.

 Beyaz TV nin fenomeni  olan Yılın En İyi Tartışma Programı seçilen  Dinamit adına Program moderatörü ve yapımcısı Latif Şimşek seçilirken Ödüllerini Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz verdi.

Ayrıca Yılın En İyi spor programı seçilen Ertem Şenerin hazırlayıp sunduğu Rasim Ozan Kütahyalı,Ahmet Çakar,Sinan Engin in yorumlarında  Beyaz TV Beyaz Futbol adına da Latif Şimşek ödüllerini aldılar.

Yılın En Genç Yorumcusu ödülü Belçika dan gelen 16 yaşındaki genç Berkay Ertaş a MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı tarafından takdim edildi. Berkay Ertaş ın okuduğu şiir ayakta alkışlandı.

Dost ve Can Azerbaycanlı davetlimiz değerli konuğumuz olarak Yılın Türk Dünyası Şanlı Kahramanı ödülü Hüseyin İbadlı ya,
Musul Kerküklü kardeşlerimizin ülkemizdeki en büyük temsilcisi olarak Yılın Türk Dünyasına Değerli katkılarından dolayıda Değerli  Araştırmacı yazar Gazeteci Dr.Şemseddin Kuzeci ye ödülleri takdim edildi.  

Yılın En İyi Aktüel Magazin Gezi Programı Ödülü STV Maceracı seçildi Maceracı adına ödülünü Programın yapımcısı Sayın Mustafa Halil Gözüm e Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz takdim etti.

Yılın En İyi Realite programı seçilen Sabah kuşağının Türkiye de ki fenomeni ATV ekranlarının sevilen programı Müge Anlı ile Tatlı Sert programına ödülleri ATV de Canlı yayında takdim edilecek.

Kapadokya Yılın enleri Ödül Töreninde mini konser veren Türk dünyasının bülbülü  operacı ses sanatçısı Ömer Türkmenoğlu nun muhteşem sesiyle seslendirdiği parçaları salondan büyük alkış aldı.Yine Yılın Yükselen Ses Sanatçısı seçilen Ersan Yılmaz da seslendirdiği birbirinden güzel parçalarında davetlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Nevşehirspor,Denizlispor,Gaziantep,Gençlerbirliği,Konyaspor,Boluspor,Beşiktaş ve Milli Takımda ki başarılı futbolu kadar örnek ahlaklı bir sporcu olarakta Türk Futbolunun unutulmaz isimlerinden olarak takdir toplayan Veysel Cihan da Yılın En Örnek Sporcusu seçildi.