ACIGÖL İLÇESİ KARACAÖREN KÖYÜ ÜRETİCİLERİNE 300 BAŞ GEBE DÜVE DAĞITILDI
           Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde, Acıgöl İlçesi Karacaören  Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine  (50Aile X6 Baş) 300 Baş Holstein Irkı Gebe düve 17 Eylül 2013 tarihinde dağıtıldı.

          Gebe Düve Dağıtımına; Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN, Acıgöl Kaymakamı Mehmet Fatih KOCA,  Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ, TKDK İl Koordinatörü Murat ASILTÜRK, Acıgöl İlçe Belediye Başkanı İsmail ÇAVUŞOĞLU, Daire amirleri, Şube Müdürleri, Birlik Başkanları, İl İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ve çok sayıda üreticiler katıldı. 
İl Müdürü Okan YILMAZ, yaptığı konuşmasında şunları söyledi, 2004 yılında kurulan Karacaören Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2011 yılında bakanlığımız yatırım programına alınmış olup şuanda meyvesini vermiştir.Dağıtımını gerçekleştirmiş olduğumuz 300 adet gebe düveleri üreticilerimize teslimini yapmaktayız, üreticilerimizden isteğimiz bu hayvanlara iyi bakmaları, belirtilen standartlarda bakımını yapmaları ve beklenen verimi almaları konusunda tavsiyesinde bulundu ve Karacaşarlı çiftçilerimize hayırlı olsun temennisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade etti. 

         Düve dağıtımı öncesinde Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimleri ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli teknik personelleri tarafından hayvanların bölgeye nakli ve adaptasyonu, bakım ve besleme yöntemleri hakkında gerekli teknik bilgi verildi. Daha önce kuruları çekilen hayvanlar, kulak küpelerine bakılarak, ultrason yöntemiyle gebelik muayenesi yapılıp üreticilere teslim edildi.

         Nevşehir İl Gıda , Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü olarak dağıtılan hayvanların üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını, bol ve bereketli kazançlar getirmesini dileriz.