Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde başlayan "Kariyer Fuarı"na, Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Mütevelli heyet Başkanı Yazar Alev Alatlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız ve İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel katıldı.

 

Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, kariyer ve mesleğin istihdam alanında bireysel, toplumsal, yerel ve global anlamda ele alınabileceğini belirterek, gençlerden ilgi duydukları meslekleri severek yapmalarının, mesleki başarı profilini de attıracağını ifade etti.

 

Başkan Ünver de, bastırılmış bir toplum hayatının içerisinden gelen biri olarak hayatın her evresinde sizin yerinize bir başkasının karar mekanizması oluşturma çabası içerisinde olunduğunu dile getirerek, bunun fikirlerin sağlıklı bir şekilde dile getirilmesinin önünde önemli bir engel olduğunu anlattı.

 

Susturulmuşluğun aşabilmesi gerektiğini her zeminde dile getirdiğini kaydeden Ünver, gençlerin de düşündüklerini hiç çekinmeden ifade etmelerini istedi.

 

Rektör Kılıç ise gerçekleştirilen Kariyer Fuarını Nevşehir Üniversitesi olarak önemsediklerini belirterek, İŞKUR ile geçmişte de önemli projeler ortaya koyduklarını,bundan sonra da bu ilişkilerin daha da güçlenerek sürdürülmesi kararlılığı içerisinde olduklarını söyledi.

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Parmaksız da, toplum hayatında seçilecek meslekte başarılı olabilmenin en temel yönünün yol haritasının doğru şekilde çizilmesi gerçeğinden geçtiği belirtti.

 

30 yıllık bir süreç ile anlamlandırılan önemli bir yol haritasının çizilmesi ile birlikte rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde Türkiye'nin önünü aşması ile günümüzde dünya ile ortak hareket edebilme kabiliyetine ulaşan bir yapının oluşmaya başladığını kaydeden Parmaksız, bilginin en önemli güç haline geldiği günümüzde gençlerin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı.

 

Parmaksız, 7 yıllık bir geçmişe sahip Facebook'un kurucusunun bugün 15 milyar dolarlık bir potansiyele, Twitter kurucusunun da kısa bir zamanda 5 milyar dolarlık güce ulaştığını aktardı.

 

İŞKUR İl Müdürü Temel de, dünyada ve Türkiye'de yaşanan küresel değişik ve gelişmelerin süreklilik arz ettiği günümüzde geçmişteki geleneksel iş arama ve iş bulma faaliyetlerinin günümüzdeki teknolojik gereksinimlerin getirdiği ivme ile geçerliliğini kaybettiğini söyledi.

 

2000'li yılların başından itibaren özellikle yeniden yapılanma süreci işsizlikle mücadele ve iş gücünün istihdam edilebilirliğinin artırılması çalışmalarında önemli bir görev üstlendiğine dikkat çeken Temel, bugün için İŞKUR'un klasik iş ve işçi bulmaya yönelik çalışmalarını yerine getirirken, diğer tarafta da pasif iş gücü programlarını, iş gücü piyasası araştırmalarını, ulusal istihdam politikası oluşturmaya yönelik katkı ve iş gücünün mesleki kalifikasyonu ile iç gücü piyasasına uyumunu hedefleyen aktif iş gücü programlarını etkin ve kararlı bir şekilde devam ettirdiğini kaydetti.

 

Daha sonra İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Mütevelli heyet Başkanı Yazar Alev Alatlı "Yeni Dünyada Kariyer" konu başlığı ile bir konferans verdi.

 

Kariyer Fuarının öğleden önceki bölümü, törene katılanlar toplu şekilde fuar stantlarını gezerek bilgiler almaları ile sona erdi.

 

Kariyer Fuarı yarın gerçekleştirilecek etkinliklerle sona erecek.