KAYSO, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile İspanya'nın Zaragoza Sanayi Odası tarafından ortaklaşa yürütülen 'Uluslararasılaşma Hizmetlerinin Geliştirilmesi' projesi tamamladı. KAYSO'da düzenlenen toplantıda AB- Türkiye Odaları Ortaklık Hibe programı kapsamındaki 'KAYSO Global-Ulusallaştırma Hizmetlerinin Geliştirilmesi' projesinin sonuçları tanıtıldı. Toplantıya KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Mehmet Varol,Yönetim Kurulu Üyesi Habil Uluer  ve  İspanya Zaragoza Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Nieves Agreda katıldı. Projenin sonuçları hakkında bilgi veren Mustafa Boydak, "Bu projemizle sadece İspanya ile değil, tüm Avrupa Birliği ülkeleriyle ticari ilişkilerimizi hızlandırmış oluyoruz. Görev alanımız olan iş dünyasındaki meslek örgütleri olarak, asıl amacımız iş kapasitemizi ve ihracatımızı artırmaktı. Bu projeyle uluslararası anlamda işi öğrenip, tecrübe kazandık. Farklılık yaratacak şeylerin içindeyiz. İhracat oranlarımızı artırmak istiyoruz. 108 bin Euro'luk proje ile AB pazarlarıyla ilgili bilgileri artırdık" dedi. Zaragoza Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Nieves Agreda ise, proje içinde yer alan 'Kilometre sıfır' ve 'Uluslararası pazarlara giriş- Enter' adlı iki bölümde adım adım uluslararası ilişkiler ve uluslararası pazarlara girişlerin ele alındığını söyledi. Kayserili ve Nevşehirli sanayicilere yol gösterdiklerini, deneyimlerini artırdıklarını sözlerine ekledi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Mehmet Varol da toplantıda yaptığı konuşma da   Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak projede hem Nevşehir ve Kapadokya Bölgesi’nin tanıtımı hem de transfer edilen bilgilerle ihracatçı üyeleri bir adım daha ileriye götürmenin hedeflendiğini belirterek, “KAYSO Global Projesi ile  hizmet kalitemizi istenilen düzeye taşırken, İlimizi ve bölgemizi de İspanya’nın Zaragoza  şehrinde tanıtma imkanı bulduk. İhracatçılarımıza da bu projeden önemli faydaların sağlanacağına inancımız tamdır.” Dedi.

Toplantı sonrası  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nı  ziyaret eden  İspanya’nın Zaragoza  Sanayi Odası  heyeti Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası’nda incelemelerde bulunarak bilgi aldı..