Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkanlığı KOBİ’lere önemli bir bilgilendirmede bulundu.
Açıklamada; “KOSGEB, ülkemiz plan/programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için hazırlanmış olan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında; “Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi”, “Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme” ve “KOSGEB Destekli Girişimlere İvme” isimli üç yeni çağrıya daha çıkmıştır. Başvurular 30 Mayıs–1 Temmuz 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır. Çağrıların bütçeleri; Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesine 50 Milyon TL, Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirmeye 150 Milyon TL ve KOSGEB Destekli Girişimlere İvme konu başlığında 100 Milyon TL bütçe ile toplamda 300 Milyon TL’dir.
Çağrılar kapsamında destek üst limitleri;
-Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi konu başlığında proje 100 bin TL’si geri ödemesiz 150 bin TL’si geri ödemeli olmak üzere toplam 250 bin TL,
-Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme konu başlığında 300 bin TL’si geri ödemesiz 300 bin TL’si Geri ödemeli olmak üzere toplamda 600 bin TL,
-KOSGEB Destekli Girişimlere İvme konu başlığında ise, 100 bin TL’si geri ödemesiz 150 bin TL’si geri ödemeli olmak üzere toplam 250 bin TL‘ dir.
Teklif Çağrıları
1- Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi konulu proje;
Bilişim Teknolojileri alanında üretim ve yazılım geliştirme faaliyetlerinde bulunan KOBİ’lerin; sayısal içerik ve ürünlerin geliştirilmesi, ulusal/uluslararası standartlara uyumlaştırılması, ürün/oyun/mobil uygulama/yazılım vb. bilgi teknolojilerinin ticarileştirilmesi ve bu kapsamda ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla; proje teklif çağrısında belirtilen konularda hazırlayacakları projelerin desteklenmesidir.
NACE REV.2 Sınıflamasına Göre; 
26 Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı
62 Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler
63.1 Veri işleme, barındırma ve ilgili faaliyetler; web portalları
Bölüm ve Grubunda faaliyet gösteren işletmeler başvuru yapabilecektir.
Ayrıca: 01.01.2016’ dan önce kurulmuş olan, 2015 yılı mali verilerine göre net satış hasılatı en az 100.000 TL olan ve Bilanço esasına göre defter tutan 2014-2015 yıllarından herhangi birinde “Brüt Satış Karı” elde eden işletmeler başvurabilecektir.
2- Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme konulu proje ;
KOBİ’lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi temel hedefinden hareketle; istihdam yaratma, ürün, hizmet ve iş modeli açılarından yenilik gerçekleştirme, ihracata katkı sağlama, uluslararası nitelikleri yüksek olan ve ekonomik büyümeye katkı sağlamada diğer işletmelerden daha başarılı olan hızlı büyüyen işletmelerin proje teklif çağrısında belirtilen konularda hazırlayacakları projelerin desteklenmesidir.
NACE REV.2 Sınıflamasına Göre;
11.01 Alkollü içeceklerin damıtılması, arıtılması ve harmanlanması
12- Tütün ürünleri imalatı
41- Bina İnşaatı
42- Bina dışı yapıların inşaatı
43- Özel inşaat faaliyetleri  
Hariç olmak üzereKOSGEB tarafından desteklenebilen tüm sektörler başvuru yapabilecektir.
Ayrıca:
01.01.2014’ten önce kurulmuş olan ve Bilanço Hesabı Esasına Göre defter tutan,
2015 Yılı verilerine göre; net satış hasılatı en az 500.000 TL, çalışan sayısı en az 5 olan,
2014-2015 yıllarından herhangi birinde faaliyet karı elde eden,
2013-2014-2015 yılları verilerine göre;
 - 2014 ve 2015 yıllarında istihdam veya net satış hasılatında bir önceki yıla göre artış sağlayan,
 - 2014 ve 2015 yılı istihdam veya net satış hasılatı artış ortalaması en az % 20 olan,
işletmeler başvurabilecektir.
3- KOSGEB Destekli Girişimlere İvme konulu proje;
KOSGEB’in “Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı” ve “Girişimcilik Destek Programı”ndan yararlanarak kurulan ve istihdam yaratma, ürün, hizmet ve iş modeli açılarından yenilik gerçekleştirme, ihracata katkı sağlama, uluslararası nitelikleri yüksek olan ve ekonomik büyümeye katkı sağlamada diğer işletmelerden daha başarılı olan hızlı büyüyen veya büyüme potansiyeline sahip işletmelerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla proje teklif çağrısında belirtilen konularda hazırlayacakları projelerin desteklenmesidir.
NACE REV.2 Sınıflamasına Göre;
KOSGEB tarafından desteklenen tüm sektörler için
KOSGEB’in Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Destek Programı ve Girişimcilik Destek Programından yararlanarak 01.01.2016’dan önce kurulan,
2015 Yılı verilerine göre; net satış hasılatı en az 200.000 TL, çalışan sayısı en az 2 olan ve Bilanço Hesabı Esasına göre defter tutan,  işletmeler başvurabilecektir.
Bu kapsamda; KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ‘na başvuru yapacak olan işletmelerin www.kosgeb.gov.tr adresinden veya son başvuru tarihi 1 Temmuz 2016 olan çağrılara projelerini hazırlayarak sistem üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.  Teklif çağrılarına ilişkin ayrıntılı bilgiye www.kosgeb.gov.tr adresinden ve KOSGEB Nevşehir Müdürlüğü ile irtibata geçilerek ulaşılabilir” denildi.