DLG-ÖÇP Tarla Günleri 13-16 Haziran 2013 tarihleri arasında Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü' nde büyük bir törenle ziyaretçilerine açıldı.

Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ, Konya Valisi Sayın Aydın Nezih DOĞAN, Nevşehir İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Okan YILMAZ, Aksaray İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Bestami ZABUN, Konya ve civar illerden katılan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri,sivil toplum temsilcileri,üniversite,araştırma enstitüsü,çiftçi örgütü temsilcilerinin ve çok sayıda çiftçilerin katıldığı, DLG ve ÖÇP Tarla Günleri 13-16 Haziran 2013 tarihleri arasında  Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal araştırma Enstitüsünde büyük bir törenle ziyaretçilere açıldı.

 

Açık Alan Tarla Günü,Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 

Protokol mensupları tarafından açılış konuşmaları yapıldı.

 

Konuşmalardan sonra açık alanda deneme amacıyla yetirştirilen tarımsal ürün sergi parselleri gezildi.

 

DLG-Önder Çiftçi Projesi Açık Alan Tarla Günleri; 2013 de profesyonel ekim yapan çiftçilere ayrı ayrı sergilenen bir çok tohum, gübre ve ilaç çeşidi arasından doğru seçimi yapma imkanı sunulmak üzere gerçekleştirilmektedir.

 

450 dekar birinci sınıf sulanabilir tarım arazisi üzerinde düzenlenen fuarda tarımdaki en son yenilikler ile trendler hakkında bilgi sunulmakta, çiftçiler,uzmanlar ve sektör temsilcileri elleri ve gözleriyle yapılan  uygulamaları tecrübe edebilmektedir.

 

Fuar ziyaretçilerine; yurtiçi ve yurtdışından en yenibilgi ve teknolojiler ile ilgili bilgi alma imkanı, tarla deneme alanları ve makine deneme alanları sayesinde yeni ürünleri tarlada uygulamalı olarak izleme ve değerlendirme imkanı,yurtiçi ve yurtdışından sektörde lider firmalar ve bu firmaların uzmanlarıyla deneyimleri paylaşma ikanı, uzman ve akademisyenler tarafından düzenlenen seminerlerekatılım ve bilgi alma imkanı sunmaktadır.

 

Fuar alanında;Tohumlar,meyve fidanları,meyve fidanı yetirştirme materyalleri,sebzeler,çeşitli gübreler,zirai ilaçlar,traktörler,hasat makineleri,toprak işleme ekipmanları,mibzerler,gübre serpme ve ilaçlama makineleri,sulama sistemleri,sera teknolojileri,yönetim ve danışmanlık firmaları,tarımsal bilgi ve yayın firmaları,tarımsal yenilikçi ürünler ve hizmetler,yenilenebilir enerji firmaları,birlik ve kooperatifler,tarıma dayalı sanayi ve gıda ürünleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ürünleri sergilenmektedir.

 

Ayrıca, Açık Alan Tarım fuarında ziyaretçilere, Konya yöresine ait unutulmaya yüz tutan Türkmen  yörüklerinin  yöresel oyunları sergilenerek, kamu ve özel sektör firma temsilcilerince değişik ikramlar verilmektedir.