Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca KÜSİ İl Temsilcisi olarak görevlendirilen, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Kapadokya Teknopark Genel Müdür Yrd. Doç. Dr. Serap Çoban ve Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Şahin'in katılımlarıyla Nevşehir'de faaliyet gösteren firmalar ziyaret edilerek gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Ziyaretlere ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü şube Müdürü Yusuf Şahin şu açıklamalarda bulundu:

Sanayimizin rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen bir yapıya kavuşturulması amacıyla firmaları bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bugün Nevşehir OSB'de, 2 gram'dan 100 kilogram'a kadar hassas döküm parçaları üreten "Özdağ Hassas Döküm" firmasını ziyaret ederek üniversite-sanayi işbirliği ile birlikte sanayicilerimizin sorunları ve çözümü noktasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk...

Firma sahibi Murat ÖZKUL, NEVÜ İşletme bölümü mezunu. Aslen Bayburt'lu olup, üniversiteyi bitirdikten sonra Nevşehir'den ayrılmayıp kendi işletmesini kurarak ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış. Kendisini tebrik ediyor, ilimizde öğrenim gören diğer öğrencilere de örnek teşkil etmesini diliyoruz.

Daha sonra Nevşehir OSB'ye ait yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisinde incelemeler yaparak, Nevşehir OSB Müdürü M.Samet Kafalı'dan tesisle ilgili bilgiler aldık. Nevşehir OSB'mize hayırlı olsun...