Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca KÜSİ İl Temsilcisi olarak görevlendirilen, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Kapadokya Teknopark Genel Müdür Yrd. Doç. Dr. Serap Çoban ve Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Şahin'in  katılımlarıyla Nevşehir'de faaliyet gösteren firmalar ziyareti edilerek gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ziyaretlere ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü şube Müdürü Yusuf Şahin şu açıklamalarda bulundu:

Sanayimizin rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen bir yapıya kavuşturulması amacıyla firmaları bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Ülkemizin dikey paketleme makinaları üretiminde öncü firması "Seyhan Ambalaj Makina Sanayi Tic. Ltd. Şti." Genel Müdürü Yaşar Seyhan gıda ürünlerinin paketlenmesi için makinalar tasarlayarak Afrika'dan Avustralya'ya kadar ihracat yapıyor ve hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisine katma değer sağlıyor. Papua Yeni Gine’ye bile makina satmış.

"Kempar Kapadokya Endüstriyel Makine Parçaları İmalat San. ve Tic. Ltd. Şti." Genel Müdürü Şerafettin Buldak traktör kepçe imalatı ile başladığı iş hayatına şu an "Galeri ve tünel açma makinaları" imalatı ile devam ediyor. Doğal depolama, tünel inşaatları ve madencilik sektöründe kullanılmak üzere ürettiği makinaların Türkiye de tek üreticisi. Gürcistan ve Romanya’ya ihracat yapmış.

"Kromsan Isı Sanayi Tic. Ltd. Şti." Genel Müdürü Bülent Arıkal basınçlı kaplar imalatı (boyler, genleşme tankları, su ve güneş enerjisi depoları) yapıyor. Ar-Ge çalışmaları var. Tübitak ve Ahiler Kalkınma Ajansına Ar-Ge projeleri sunmuş. 3 ülkeye ihracat yapıyor.

"Üçler Madencilik İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. & Denge Bims İzolasyonlu Hafif Yapı Elemanları San. ve Tic. Ltd. Şti." : Maden ocağından çıkartılan pomza madeninin bir kısmı Afrika, Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu ülkelerine ihraç edilirken bir kısmı ile de fabrika sahasında yüksek ısı ve ses yalıtımlı, mukavemetli ve depreme dayanıklı bims blok üretilerek inşaat sektöründe kullanılmak üzere satışa sunuluyor. Firma sahibi, Nevşehir'de pomza sektörünün duayenlerinden Necdet Civelek ile sektörün sorunları ve çözüm önerileri konusunda uzun uzun sohbet ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.

Tüm firma yetkililerine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.