Kapadokya Bölgesinin muhteşem özelliklerinden olan ve yazın soğuk hava deposu görevi gören kayadan oyma yer altı depolarında Adana ve Mersin taraflarından gelen limonlar ve yine bölgede çıkan patatesler depolanarak ilk günkü tazeliği korunuyor. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divan Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, Kapadokya bölgesindeki doğal tüf kayalardan oluşan Kavak kasabasındaki doğal soğuk hava depolarını gezerek çeşitli incelemelerde bulundu.

Depocukta dünyaya açılan kapı Kavak Kasabasında yeraltı limon ve patates depolarında çalışan işçiler ve işverenlerle hasbihal edip sorunlarını dinleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ziyaret ve incelemelerine ilişkin yaptığı açıklamasında; "Kavak bölgesi yeraltı doğal depolarını ziyaret ederek, emektar çalışanlarımıza kolaylıklar diledik.‬" dedi.

Nevşehir'in Kavak kasabasında ki kaya oyma soğuk hava deposunu ziyaret eden Milletvekili Açıkgöz ‪“Doğal depoculuğun ekonomimize ve tarımımıza katkısı çok büyük. Bu değeri, sistemli ve verimli işletmecilikle artırmanın çabası içerisinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Milletvekili Açıkgöz'e Kavak kasabası depo ziyaretlerine Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy,  Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Solmaz, S.S. Kavak Soğuk Hava Depoculuğu İşletme ve Hizmet Kooperatifi Başkanı Ali Bedir eşlik ettiler.