NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı Sicil Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre geçtiğimiz yıl açılan işyeri sayısı kapanan işyeri sayısına oranla oldukça fazla.Özellikle 17 Aralık operasyonu bunun en büyük nedenleri arasında gösteriliyor...Zira 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının asıl hedefinin hükümeti devirmek amaçlı yapıldığını ve bunun içinde paralel yapının ekonomi ve finans sektörünü hedef aldığı belirtiliyor.

Konu hakkında ekonomistlerin yaptığı değerlendirmelere göre, 17 ve 25 Aralık süreçlerinin Türkiye için büyük bir şanssızlık olduğunu dile getirilerek: "Türkiye ekonomisini sürükleyen iki ana sektör var; inşaat ve finans. Finans sektörü 2001 krizinden çok iyi ders aldı. BDDK 'nın bankalar ve finans piyasası üzerindeki uygulamaları sektörü sağlam bir yapıya kavuşturdu. 17 ve 25 Aralık'ta yapılmak istenen ekonomiye darbe vurmaktı. Geçmişte iktidarları yok etmek için ekonomik krizler yaratıldı. Ve ne yazıkki PAralel yapının oluşturduğu sebeple Türkiye ekonomisi 2014 te beklediği sıçramayı yapamadı.

2014 yılı genelinde 1000 İşyerinin açıldığı öğrenilen Nevşehir’de, 627 işyerinin ise çeşitli nedenlerle kepenk indirdiği öğrenildi.

2013 yılında 862 işyerinin açılırken, 556 işyerinin de kepenk indirdiği de öğrenilirken, ilimizde son iki yılda açılan işyeri sayısının kapananların oldukça üzerinde olması dikkatleri çekti.