Nevşehir Ticaret Borsası ile İl Tarım Gıda Hayvancılık işbirliğiyle Hayvancılık Sektörüne Yönelik seminer düzenlendi.

Seminere NTB Başkanı İbrahim Salaş , Başkan Vekili Özcan Bıyıklı , Meclis Başkanı Mehmet Havalı , Genel Sekreter Uğur Aydoğan , Borsa Yönetim Kurulu üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası tarafından Hayvancılık Sektörüne Yönelik kasaplar, et ve et ürünleri üreticilerinin sorunlarının tartışıldığı bir seminer düzenlendi. Seminerde Nevşehir'de Hayvancılık sektöründeki Borsa üyelerine NTB Veteriner Hekimi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerince bilgiler aktarıldı.

Ülkemizde ve buna bağlı olarak ilimiz'de önemi gittikçe artan hayvancılık konusu Nevşehir Ticaret Borsası’nı harekete geçirdi.

Üreticiliğin yeniden teşvik edilmesi ve canlı hayvan üreticilerinin bilinçlendirilmesine yönelik çeşitli çalışmalar yürüten Nevşehir Ticaret Borsası bu bağlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle "Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Yurt içi hayvan nakil uygulamaları ve Hijyen ve Kasaplık eğitimi ” konulu seminer gerçekleştirdi. Seminerde Hayvancılık Sektörüne Yönelik “ kasaplar, et ve et ürünleri üreticilerinin sorunları masaya yatırılarak tartışıldı.