Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği´nin (KÜSİ) geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla, KÜSİ ziyaretleri kapsamında Nevşehir Islah Organize Sanayi Bölgesindeki firmalara ziyaret gerçekleştirildi.

Ülkemizde 2023 hedeflerine ulaşılması amacıyla, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ile; paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizin rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen, yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması hedeflenmektedir.

Bu amaçla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca KÜSİ İl Temsilcisi olarak görevlendirilen, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Kapadokya Teknopark Genel Müdür Yrd. Doç. Dr. Serap Çoban ve Nevşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Şahin'in katılımlarıyla Nevşehir Islah Organize Sanayi Bölgesinde bazı firmalar ziyareti edilerek gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ziyaretlere ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yusuf Şahin, Bugün KÜSİ için yine Sahadaydık.

İlk ziyaretimiz, 1 yıl önce Nevşehir'e yatırım kararı alarak "Cam Üretim Tesisi" kuran Funny Cam firmasına oldu. Firma ile ilgili bilgi alıp KÜSİ'yi anlattık. Yatırım için Nevşehir'imizi tercih ettiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

KÜSİ 2. ziyaretimiz  karoser ekipmanları üreten "İtimat Karoser"

400 çeşitten fazla ürün üreten firma nitelikli personel bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Aslında bu sorun hem ilimizde hem de ülkemiz genelinde üretim yapan tüm firmaların genel sorunu. Genel bir çözüm bekleniyor.

KÜSİ son ziyaretimiz, ürettiği Tarım Makinalarını hem iç pazarda satan hem de 10 ayrı ülkeye ihraç ederek hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan "Yiğitsan Tarım Makinaları" firmasına oldu... Almanya'da üretilerek 11.000 Euro'ya satılan "Soğan Biçme Makinasını" Nevşehir'de yarı fiyatına hem de daha kaliteli üretmeyi başaran  "Yiğitsan Tarım Makinaları" firması yetkililerini tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.