Toplantıya; Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Asım BAŞ, B.Ü ve B.Sağlığı Şube Müdürlüğünde ihracattan sorumlu inspektörler, Ziraat Mühendisi Hüsnü BAŞ, Ziraat Mühendisi Yaşar BARIŞ ve patates ihracatı ile uğraşan 20 firma yöneticisi/temsilcisi katıldı.

       Patates İhracatı Değerlendirme Toplantısında; 2012 yılı patates ihracatı verileri,2013 yılında İlimizden yapılan patates ihracat verileri,  İlimizden ve başka illerden  özellikle  Avrupa Birliği Ülkelerine yapılacak olan  patates ihracatında Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığınca yürütülmekte olan "ihracatta uyulması gereken kriter mevzuatları", inspektörlerce usulüne uygun alınan numune  örneklerinin yetkili laboratuarlara gönderilmesi prosedürü,İlimizde yürütülmekte olan karantina çalışmaları ve diğer konular firma temsilcileri ile görüşüldü.

       Ayrıca,  2013 yılı Mart ayı sonu itibariyle  İlimizden; Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Bosna Hersek' e Toplam. 24.589 Ton patates ihraç edilmiştir