Nevşehir il genelinde Şeker pancarı tarlalarına  'karadrina' adı verilen bir kurt girdi. Bu zararlı böcek halk arasında yeşil kurt diye de adlandırılıyor. Tarlaları istila edenbu  zararlı böcekler pancar üreticisi çiftçileri üzdü.  

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacıbektaş AK Parti il Genel Meclis Üyesi ve Nevşehir ili Tarım Tarım Komisyonu sorumlusu Sami Dişli, "Nevşehir ve bölgesinde tarlasında yeşil kurt gören pancar üreticisi çiftçilerine 'ilaçlamada geç kalmayın' çağrısında bulundu.

Hacıbektaş AK Parti il Genel Meclis Üyesi ve Nevşehir ili Tarım Tarım Komisyonu sorumlusu Sami Dişli, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada; "Özellikle Nevşehir'in Hacıbektaş ve Kozaklı ilçeleri ile köylerinde ki şeker pancarı tarlalarında yoğun şekilde yeşil kurt görülmüştür. Pancar eken çiftçilerin tarlalarını kontrol edip, yeşil kurt varsa acil olarak bu resimdeki ilaç veya aynı etgen maddesi bulunan diğer ilaçları kullanmalarını öneririm" dedi.

Şeker pancarı tohumu Mayıs ayının başında üreticiler tarafından toprakla buluşturulmuştu.  Nevşehir'de tarlalarına pancar eken çiftçilerin hızla ilaçlama seferberliği başlatılması gerekiyor.

Aşağıdaki ilaçla birlikte aynı etken maddesi olan diğer ilaçlarda kullanılabilir.

İşte "Nevşehir'de pancar tarlalarını kurt bastı" video görüntülerini izlemek için TIKLAYINIZ!