Nevşehir'de pancar ve hububat ekili alanlarda ürün kaybına yol açan 'süne böceği' saptandı. Nevşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü harekete geçti... 

Nevşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü,  Ekili Buğday ve pancar tarlalarındayaptığı Araştırma sonucu Ekili Alanlarda Süne Hastalığı (böceği) Rastladı. Nevşehir il genelinde 352 bin 250 dekar alanda mücadele için çalışmalar başlatıldı.
Tüm Çiftçilerimiz Acil Olarak Ilaçlama Yapması Önlemle rica Olunur..!

Nevşehir'de 2019 yılı Süne mücadelesinde ilaçlama çalışmaları başladı

Buğdayın en önemli zararlısı olan süne mücadelesinde son aşama olan nimf süryeyleri tamamlanmış olup Nevşehir il genelinde 352 bin 250 dekar alanda ilaçlı mücadele yapılması gerektiği tespit edilmiştir. Bu alanlar köy ve kasabalarda mevkileri ile birlikte ilan edilerek duyurulmuştur. Ayrıca ziraat odaları başkanları ve ilgili muhtarlar ile yapılan toplantılar devam etmekte ve çiftçilerimizin ilan edilen alanlarda tarlalarını ilaçlamaları yönündeki çalışmalarımız sürmektedir. Bugün itibariyle yaklaşık 40.000 dekar alan ilaçlanmıştır. Önümüzdeki 10 gün içerisinde hava şartlarında uygun gitmesi halinde ilaçlaması gereken tüm alanların ilaçlanmasını hedeflemekteyiz. 

Öte yandan Geçen yıllarda ilaçlama kararı alınmasına rağmen kuraklık nedeniyle fazla ürün beklentisi olmayan çiftçilerin ilaçlama yapmadığı ve bu nedenle süne böceği popülasyonunun bu yıl, aşırı derecede yükseldiği öğrenildi.