Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunlara değindi.

İlimizde Modern Seracılık kapsamında Bitkisel Üretim faaliyetinde bulunmak isteyen bir girişimcimiz Merkez Sulusaray Kasabasında Bakanlığımızın 2011 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi 6.Etap Hibe programından yararlanarak 8 dekar alanda Güneş Enerjisi Isıtmalı Topraksız Tarım Sera Tesisi yaparak domates üretimine başladı.

 

Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Ekonomik Yatırımlar 6.Etap  yüzde 50 hibe programından yararlanan “Katlı  Tarım Hayvancılık Seracılık Gıda Turizm Pazarlama Tic.Ltd.Şti.” yetkilisi Yılmaz KATLI tarafından Nevşehir Merkez Sulusaray Kasabasında 8 da alanda Güneş Enerjisi Isıtmalı modern bir sera tesis edilerek  topraksız bir ortamda sırık domates üretimine başlandı.

 

Bakanlığımızca yüzde 50’ si hibe karşılığında yatırımı gerçekleştirilen Güneş Enerjili Sera Projesi Maliyetinin Yatırım Tutarı; 569.171,90 TL ve 284.585,95 TL. si de hibe tutarıdır.

 

İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz teknik personellerinin öncülüğünde, 2013 yılı Nisan ayında Güneş Enerjili Sera içerisine topraksız (perlit) ortamına Antalya  dan özel bir şirketten temin edilen sırık (Altess F1) çeşidi  domates fidelerinin dikimi yapılarak, Haziran ayının 20 sinde domates hasadına başlanılmıştır. Halen hasat işleminin hızlı bir şekilde devam ettiğini ve hasat edilen domatesin iç piyasada değerlendirildiğini söyleyen İl Müdürü Yılmaz, şu anda sera içerisinde hasat ve bakım işçiliği için 10 kişinin çalıştığını, üretimin arttığı dönemde ise 20 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

 

Bakanlığımızca, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Ekonomik Yatırım Programı, Bireysel Sulama Yatırım Programı ve Alet-Makine Programları devam etmekte olup, Tarıma yatırım yapmayı düşünen girişimcilerimize İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak her türlü idari ve teknik destek verilmeye devam edecektir.