Nevşehir'e özgü yöresel ürünlere Coğrafi İşaret Tescili yapılarak koruma altına alınması içinçalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Nevşehir Ticaret Borsası tarafından daha önce Coğrafi İşaret Tescil başvurusu yapılan ve inceleme işlemleri halen devam eden “Nevşehir Kabak Çekirdeği” nin yanı sıra, Yine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Nevşehir İl Müdürlüğünce kamu kurumları ve meslek kuruluşlarının da görüşleri alınarak tespit edilen Coğrafi İşaret Tescil potansiyeline sahip 23 (yirmi üç) ürün için ortak çalışma yürütülmesi konusunda mutabakata varıldı.

Ayrıca, İlimiz Nevşehir'e özgü yöresel ürünlere “Coğrafi işaret Tescili” yapılarak koruma altına alınması çalışmaları kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Nevşehir İl Müdürlüğünce Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Hasan Ünver ziyaret edilerek konuyla ilgili bilgilendirme yapılmış ve destekleri talep edilmiştir. Sayın Ünver konuyla ilgili her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etmiştir.

Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile de görüşülerek gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.