Nevşehir İl Gida Tarım Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

Sebzecilikte birim alandan yüksek verim almanın ve ürün kalitesini artırmanın en temel öğesi çevre şartlarını bitkinin istediği normlara getirebilen örtü altı yetiştiriciliğidir.
İlkbahar öneminde açık arazide sebze yetiştirme yani fideleri dikime başlama tarihi oldukça geçtir. Bunun nedeni sebzelerin düşük sıcaklıklara ve ilkbahar son donlarına hassas olmalarıdır. Yine sonbahar döneminde de erken gelen düşük sıcaklıklar sebze yetiştiriciliğini olumsuz yönde etkilemektedir. İşte örtü altı sistemleri bu olumsuzlukları gidererek sebze üretimini kolaylaştırmaktadır. Örtü altından ısıtma yapmadan, domates, hıyar, fasulye, biber, patlıcan, yazlık kabak gibi yazlık sebzelerin yanında kış döneminde  ıspanak, maydanoz, yeşil soğan ve marul yetiştirilebilmektedir.
           
            Açıkta sebze yetiştiriciliğinde sebzelerin olgunluk ve hasatları aynı tarihlere rastladığından ürün arzının artması ve fiyatların düşmesi söz konusu olmaktadır. Uygulanacak proje ile sebze yetiştiriciliğinde erken mahsul alma ve son turfanda ürün elde etme önemli avantajdır.

a-) Üretimin ve kalitenin artırılması ile çiftçinin gelir seviyesini yükseltmek,
b-) Üretim süresi  uzatılarak bir yıl içinde bir den fazla bitki türü yetiştirilmesini sağlamak, birim alandan faydalanmada maksimum seviyeyi yakalamak,
c-)  Tarımda doğal şartlara bağımlılığı azaltmak,
d-) Yetiştirme tekniklerini çiftçiye benimsetmek, yetiştiricilikte başarıya ulaşmak için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak,
e-)  Çiftçi ailesindeki atıl iş gücünü değerlendirmek,
f-)  Açıkta sebze yetiştiriciliği için fide üretmek.