40 ülke ve 70’in üzerinde noktada haber büroları bulunan medya devi Al Jazeera Nevşehir'in Kavak beldesindeki kayadan oyma doğal soğuk hava depolarında ​çekimler yaptı.

Türkiye’nin peri bacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesindeki doğal tüf kayalardan oyma soğuk hava depoları Katar Ulusal Kanalı Al Jazeera Channel ile ekranlara taşındı.

Nevşehir'in soğuk hava depoları Al Jazeera Channel da...

Arapça yayın yapan Katar Ulusal Kanalı Al Jazeera Channel da, Nevşehir'in soğuk hava depolarının tanıtıldığı proğram ilgiyle izlendi.

Gördüklerini büyük bir şaşkınlıkla anlatan Al Jazeera Channel Spikeri, "Nevşehir'in Kavak kasabasında dağların kazılarak oluşturulan kocaman mağaralar da saklanan ürünler için Buzdolabına gerek yok !" şeklinde yorumladı.

Dünyanın önde gelen haber ağlarından olan Katar Ulusal Kanalı Al Jazeera Channel'ı Kavak kasabasında bulunan Soğuk hava depolarına ait görüntüleri yayınlarken, Patetes, Limon ,Elma ve narenciyelerin bu soğuk hava depolarında nasıl muhafaza edildigini ve hangi koşullardan geçip pazarlara sofralara geldigini anlattı.


Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, "Kasabamızda bulunan ve Tır'ların içerisine rahatlıkla girip çıkabildiği Dünyanın en büyük Doğal soğuk hava depoları yerli ve yabancı konuklarının büyük ilgisini çektiğini ifade ederek, Bu manada Katar ulusal kanalı Al Jazeera Channel televizyonuda kasabamızda ki soğuk hava depolarımızda çekimler yaptı, onlara kayadan oyma soğuk hava depolarını tanıtma fırsatı bulduk" dedi.

Al Jazeera ‘ada’ anlamına geliyor!

Al Jazeera, 1996 yılında Katar’da kuruldu. Al Jazeera, Arapça’da ‘ada’ anlamına geliyor. Katar’ın Körfez’deki coğrafi konumundan hareketle kanala bu isim verildi. 

Uydu üzerinden yayın yapan Al Jazeera Televizyonu Orta Doğu'daki devlet televizyonlarına bir alternatif oluşturmuş, cesur bir habercilik anlayışı ortaya koymuştu. Dünya, Amerika’nın Afganistan’a müdahalesini, ardından Irak’ı işgalini, son olarak da Arap Baharı gibi büyük sıcak gelişmeleri ağırlıklı olarak Al Jazeera’den takip etti. Kanal ilk olarak yalnızca Arap dünyasına ilişkin güncel haberlerle yayına başlamış olsa da, o zamandan günümüze gelene dek başka tematik kanalları da bünyesinde bulunduran bir ağ haline geldi. Bugün,Türkiye ile birlikte Al Jazeera Arapça (AJA), Al Jazeera English (AJE), Al Jazeera Balkan (AJB), Al Jazeera America (AJAM) ve çok sayıda Al Jazeera Spor kanalları yayında.



İşte Kavak Kasabasından Bir Akşam Üzeri Görüntüsü;