Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75. Genel Kurul Toplantısı 01-02 Mayıs 2019 tarihlerinde Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapılıyor.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB 75. Genel Kurulunun ilk günü bugün 13.00’de Anıtkabir ziyareti ile başlayıp, 16.00’da da 75. genel kurul hizmet şeref belgesi ve plaket takdim töreni ile devam etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından Hizmet şeref plaketleri ve proje ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Parmaksız ve Salaş Ödülünü Aldı...

Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketleri ile Proje Ödülleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda sahiplerine verildi.​

Törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa proje yarışmasında finale kalanları ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini hatırlatarak, “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, dışarda da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. ICC’de, CACCI’de, dereceye giren, en iyi proje ödülleri kazanan, çok sayıda Oda-Borsamız ve kadın girişimcimiz var. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından TOBB bünyesinde delege olarak 20 yıl hizmet veren Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız ve Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş'a düzenlenen törenle Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketleri takdim edildi.

Ayrıca delege olarak 10 yıl hizmet verenler bölümünde de NTSO Başkan Vekili Cengiz Yıldız'da Hizmet Şeref Belgesini aldı.

Genel kurulun yarın gerçekleştirilecek olan ikinci gününe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı beklenirken, Nevşehirli iş insanlarını, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ile Ürgüp Ticaret Odası heyeti temsil ediyor.

NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız , Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ve Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın da, TOBB 75. Genel Kurulu’nun Nevşehir ve 81 ilden gelen oda, borsa temsilcilerinin geniş katılımı ile gerçekleşeceğini belirterek, başarılı bir genel kurul temennisinde bulundu.

ANKARA'DA NEVŞEHİR SESLERİ

TOBB’un Ankara’da yapılan genel kuruluna Nevşehir’den, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Ali Aslan, Resul Yener, Sunay Özdemir, Özcan Akar, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Cengiz Yıldız, M. Ali Öbekli, Necdet Civelek, Bülent Yücel, Musa Ertaş ile Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın, Hilmi Yazıcı Delege olarak katıldı.

TOBB 75. Genel Kurulda ayrıca NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Ürgüp Ticaret Odası Meclis Başkanı Kemal Öğütlü, NTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Babaoğlu, NTSO Genel Sekreteri İ.Hakkı Aydoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Av. İbrahim Akgür, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülper Gündüz Yassı, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Vergiveren, Ticaret Sicil Müdürü Veysel Donmaz ile Ürgüp Ticaret Odası Genel Sekreteri Emrullah Başer'da hazır bulundular. Meclis bşk, Kemal Öğütlü ve gel sekreterimiz Emrullah Başer hazır bulundular.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bugün başlayan Genel Kurulu öncesinde yaptığı değerlendirmede "Borsa olarak TOBB Delegelerimiz ile birlikte genel kurulumuza iştirak ederek, camiamıza, reel sektörümüze verdiğimiz önemi göstereceğiz." dedi.