Nevşehir İslah OSB Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Kahraman FİB Haber Merkezine OSB Yönetimindeki son İstifalar ve gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu…
Nevşehir İslah OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve İhracaatçı İş Adamı Sayın İlhan Kahraman'ın şok İstifalardan Oda seçimlerine kadar bir çok konuda değerlendirmelerini içeren videolu açıklamasını izleyebilirsiniz...
İşte Kahraman dan o açıklamalar...

Nevşehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Kahraman yaptığı açıklamasında Öncelikle FİB Haber Merkezi olarak bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

Şimdi organize sanayi yönetimi burada bulunan esnafımız tarafından seçilerek gelen 11 kişilik bir yönetim ekibi tarafında geldik buraya o günden bu güne kadar da organize sanayi bölgemize ne yapabiliriz diye hep beraber çalışıyoruz hep beraber zaman ayırıyoruz. Birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz halen de  bu çalışmalara devam ediyoruz. Buradaki arkadaşlarımız bizim sevdiğimiz değer verdiğimiz sanayi esnafı arkadaşlarımızdır. Yani burada bulunan 11 kişilik insanlar arasında biri şöyle biri böyle deme şansımız yok hepside birbirinden değerli insanlar, belirli bir yaşa gelmiş insanlar ama bu istifayı neden yaptılar bilmiyorum. Eğer bunun sebebi tarafsızlıksa zaten bizim yönetim olarak bir taraf seçme çabamız olmadı. Yönetimimiz tarafsız ama insanlar kendileri bireysel olarak illa ki bir taraf olacaklar, hepsi belirli bir yaşa gelmiş insanlar hepsini de Nevşehir’in gelişmesi için belirli fikirlere sahip olan insanlar onun için de herkes bağımsız olarak hareket eder. Bu yüzden tarafsızlık  diye bir şey yok kaldı ki biz yönetim olarak bu konuda harcadığımız bir çaba da yok. Bu seçime gelen arkadaşlarımızın kardeşlerimizin hepsi Nevşehir’imizin   bir insanı bundan dolayı hepsinin birer seçme ve seçilme hakkı var bu konuda da biz bir yorum yapamayız. Bende dahil bütün arkadaşlarımın seçme ve seçilme hakkı var.  Bu yüzden tarafsızlık istifa için gerekli bir neden değil bende arkadaşlarımın gerçekten neden istifa ettiğini bilmiyorum. Burada organize sanayi bölgemiz yeni bir organize sanayi ıslah çalışmasına girdi. Biz bir geçiş dönemi yaşıyoruz burada yarın yeni bir yönetimi oluşacak yeni bir müdürlük kurulacak ve bizlerde arkadaşlarla beraber bu müdürlüğe gidip hesabımızı vereceğiz. Ne aldık ne yaptık kalan paramız ne kadar diye o hesabı vereceğiz ondan sonra zaten organize snayi normal akışına girecek. Yani şu safhada arkadaşlarımızın neden istifa ettiğine bende gerçekten şaşırdım , aramızda hiçbir sıkıntı yok arkadaşlarla bana gelip de bir şey söylemedi arkadaşlar ama tabi bu konuyu onlarla tekrar görüşeceğim  bana henüz bir dilekçe gelmedi iki arkadaşın haricinde  diğer arkadaşların da istifa ettiğini basın yoluyla öğrendim. Açıkçası  ben  böyle bir ortamda böyle bir istifayı etik bulmuyorum.  Onlar olmasa da bu süreç bir şekilde devam edecek yedekteki arkadaşlarımızla yeni bir yönetim oluşturulana kadar biz yedekteki arkadaşlarımızla göreve devam edeceğiz. Şimdi istifa eden arkadaşlarımızın tavırlarını sizlerde biliyorsunuz istifa edince de insanın aklına başka bir düşünce gelmiyor  açıkcası. Ne istiyorlar bizim burada olmamamızı mı istiyorlar anlamıyorum açıkcası. Her sektörde olduğu gibi tartışmalar olmuştur elbette ama hiç biriyle öyle ciddi sorunlar yaşamadık.  Her şeyin eğrisi doğrusu bulunana kadar aramızda tartışmalar olmuştur ama hepsi bizim arkadaşlarımız öyle bir sorunumuz yoktur. Seçim meçim falan böyle esnafların arasına nifak sokmaması lazım yani sonuçta yarın yüz yüze bakacağız.

Ben öncelikle seçimlerin tüm Nevşehir’lilere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ben kendi şahsi fikrim olarak seçimlerde insanların bağımsız olarak adaylıklarını ortaya koymalarını Nevşehir’in bir zenginliği olarak düşünüyorum. Yani hiçbir yer hiçbir kimsenin değildir bunu kesinlikle kafamıza sokmamız lazım yani her tarafı değişebilir hale getirmemiz lazım bu ticaret odası olur başka bir yer olur siyasette de aynı şey geçerlidir. Birisi başa geçtiği zaman kafasında ben ölünceye kadar burada kalırım gibi bir zihniyeti olmaması lazım. Bir sürü gençler yetişiyor bir sürü ufku geniş olan insanlarımız var bu insanların göreve gelmeleri lazım. Söylediğim gibi ben seçimin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum seçimden sonrada kazanan tarafın kaybeden tarara hayırlı olsun diyerek görevi bırakmasını istiyorum.  Biz burada bir bütünüz sonuçta Nevşehir küçük bir yer o benim karşımda bu benim karşımda gibi bir polemiğe girdiğimiz zaman kaybeden taraf Nevşehir olur seçim bittiği zaman da yine aynı şekilde birlik ve beraberlik içinde devam edeceğiz ki Nevşehir gelişsin. Tek temennim kaybeden tarafın kazanan tarafa hayırlı olsun dilekleriyle işi bırakması işi kavga boyutuna getirecek şekilde polemiğe  girmemesidir. Sonuçta yarın yüz yüze bakacağız bunlar hiç hoş şeyler değil . Ben bu insanların Nevşehir’in birer öp öz evladı olduğuna ve bu şehrin yönetiminde pay sahibi olmak istemesinin doğru olduğuna inanan bir insanım. Herkes yönetim de hak sahibi olmak ister ben bu işi yaparım ötekiler yapamaz anlayışına kökten karşı çıkan bir insanım.  İnsanlar bilmeden o kişileri denemeden onlar hakkında ön yargılı yorumlar yapmasının doğru olduğunu düşünmüyorum. Onun için tüm bu seçime katılan insanları gerekten kutluyorum. Bu kişiler buraya geldikleri zaman istikbalini kurtarmak için değil memlekete hizmet için vazife alıyorlar. Hizmete talip olan insanın beklentisi ne olabilir ki o yüzden herkesin bu hizmete talip olmaya hakkı var herkesin öyle bir yetkisi selayeti var onun için de seçime katılan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Taraf falan önemli değil hepsi bu memleketin gelişmesi için söz sahibi olmak isteyen insanlar hepsine basarılar diliyorum.

Ben bu seçimde kazanan tarafın Nevşehir olacağına inanıyorum yani insanların konuşabileceği tartışabileceği Nevşehir’in meselelerini tartışabileceği bir ortamın oluşacağını düşünüyorum. Hangi taraf olursa olsun seçimden sonra kim tarafından seçildiğini unutup Nevşehir için neler yapılacağını tartışarak işler yapası gerekir. Biz birilerini eleştirmek yerine eksiklerimizin neler olduğunu neler yapabileceğimizi düşünerek ticaret odasının neler yapması gerektiğini bu esnafın önünü nasıl açabiliriz diye  çözüm yolları üreterek bir çalışma yaparsak Nevşehir’in kazanacağını düşünüyorum. Bu güne kadar gelen görev alan arkadaşlarımızın elbette ki yaptığı önemli çalışmalar var bundan sonraki göreve gelen arkadaşlarımızın da bu yapılanların ötesinde neler yapılabileceğini düşünüp çözüm yolu üreterek çalışma yapmaları Nevşehir için önemli bir gelişme olur. Kaybedilen hiçbir şey olmayacak insanlar gelip geçici makam mevki kalıcıdır. Bu duygularla da seçimlerin kavgasız gürültüsüz bir şekilde sonuçlanmasını en içten duygularımla temenni ediyorum. 
Kazananın Nevşehir olacağı bu yarış da seçimlerin memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.