Nevşehir Ticaret Borsası Başkan Adayı ve İş Adamı Mustafa Çelebi yaptığı açıklamasında şunları ifade etti.

Nevşehir Ticaret Borsamızın çok asil ve değerli üyeleri;Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.

 

Çok Değerli Kardeşlerim malumunuz, Nevşehir Ticaret Borsamıza adayım.Allah nasip ederse geldiğimizde Nevşehirimize ve siz değerli üyelerimize en güzel şekilde hizmet etmek istiyorum.

 

Malumunuz ilimiz Nevşehir de Buğday,Arpa,Üzüm,Patates,Kabak Çekirdeği,Pancar gibi bir çok ürün yetiştiriyoruz. Yine İlimiz Nevşehir de yetiştirilen çok kaliteli Buğdayları Un mamülü haline getiren çok sayıda Un Fabrikalarımız bulunuyor. Ne yazıkki gelinen noktada özellikle  öz sermaye ve  Pazar konusunda çok büyük sıkıntı yaşayan hemşerilerimin bu sorunlarını yakından takip etmekte bu sorunların çözümüne ilişkin önemli projeler geliştirmiş bulunmaktayız.Açıkcası bu sektörde bulunan değerli tüm üyelerimiz aynı gemideyiz bu gemi su alırsa hepimiz batarız bu anlayışla Bizim anlayışımız bütün üyemizin sorunu hepimizin sorunudur.Allah nasip ederse sizlerin teveccühleri ile Geldiğimizde, Her biri İşinde Başarılı, kendini ispat etmiş Gençlerimizin heyecanı bizlerinde engin tecrübeleriyle  bu sorunların tüm reçetesini hazırlamış bulunuyoruz. Bu haseple iş bilen ekibimiz ve Devlet desteğinide arkamıza alarak bu sorunların hepsini çözmeye talibiz Allahın izniyle bu inanç güç ve azim bizde çok şükürmevcut.

 

Yine Nasip olurda geldiğimizde Ticaret ve Sanayi Odamızla yakın ilişkiler içerisinde bulunarak Nevşehir ilimizde bulunan un fabrikalarını da bulundukları müşgul durumdan kurtararak yatırım yapılır hale getireceğiz.Onların öz sermayalerini artıracak Maksimum Devlet Teşviğinden istifade etmelerini sağlayacağız.Yine Devlet destekli Fazissiz kredi temini için çalışma yapacağız.Tüm Fabrikalarımızı çalıştırarak müteşebbisleri bir araya getireceğiz.Bu şekilde hepimizin özlem duyduğu birlik ve beraberliği sağlayacağız.

Öte yandan yine İlimiz Nevşehirle anılan Meşhur Nevşehir Kabak Çekirdeği işiyle iştigal eden kardeşlerimize işlerinde yardımcı olacağız.Teşvik motivasyon destek ve haksız rekabaete son veren bir anlayışla gerçekte kar eden hak ettiği değeri gören bir yere taşımaya kararlıyız.Özellikle altını çizmek istiyorum ki malum pazarımızın durumunu sıkıntılarını içinizden gelen bir kardeşiniz olarak biliyorum.Allah iizn verirse bu sorunları hep birlikte beraberce çözeceğiz.

İlimizde patates çiftçisinin çok büyük sorunları var bunları hepimiz biliyoruz.Bu sorunları Allah izin verirse Şehrimizin Milletvekilleriyle beraber olarak çözmeye gayret edeceğiz.Ticaret Borsamızın bütün gelirlerini israf etmeden başta Allah rızası için siz değerli üyelerimizin hizmeti ve menfaatlerinde kullanacağız.

Beni tanıyanlar çok iyi bilirler tanırlar Allah için tüm üyelerimizi ayrım etmeden Allah razısa için çok seviyorum ve onlara güveniyorum.Hepsinin güvenlerine layık  olacak güvenlerini boşa çıkrmayacağım. Şimdiden Bütün Nevşehir İş Dünyasının cefakar fedekar ve çalışkan İş Adamlarını hürmetle kucaklıyor sevgi saygı ve dualarımı sunuyorum.

Son olarak bu vesile ile bana bu imkanı tanıyan FİB haber Merkezine Teşekkür ediyor Oda seçimlerinin Memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum.