Nevşehir Ticaret Borsasından İhracatçı firmalar için dış ticaret pazar arayışları devam ediyor. Bu kapsamda Dış ticaret bilgilendirme toplantıları da sürüyor . 

Nevşehir Ticaret Borsası tarafından, KOSGEB İş birliği ile Un Fabrikaları sektöründe bulunan Borsa üyelerine ”Dış Ticaret Eğitim ve Bilgilendirme” konulu eğitim semineri verildi.

Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş Başkanlığında KOSGEB Nevşehir İl Müdürü Necati Günaydın tarafından gerçekleştirilen Dış Ticaret Eğitim ve Bilgilendirme Seminerine, Borsa Genel Sekreteri Uğur Aydoğan, Nevşehir Ticaret Borsasına kayıtlı Un Fabrikaları sektöründe bulunan firma sahibi ve çalışanının katılımı ile gerçekleştirildi.

KOSGEB Nevşehir İl Müdürü Necati Günaydın tarafından Un Fabrikaları sektöründe bulunan Borsa üyelerine KOSGEB dış ticaret destekleri ve KOSGEB teşvik kredileri hakkında ”Dış Ticaret Eğitim ve Bilgilendirme” konulu eğitim semineri verildi.

Nevşehir Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen seminerde; Açıklar, Hilal ,Fatih ,Yalçın Büyükaslanlar ve Şahinler Un Fabrikalarından katılan borsa üyeleri, Firmaların yeni pazar arayışları ile birlikte devletin ihracatı arttırma yöntemleri kapsamında uyguladığı teşvikler ve firmaların ihracat faaliyetlerini desteklemeye yönelik devlet yardımları, teşvikleri ve bunlardan nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgilendirildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Borsamız olarak sektör toplantılarıyla üyelerimizin ufuklarını açmayı planlıyoruz. Bu kapsamda Bölgemizdeki Un Fabrikalarının katılımında gerçekleştirdiğimiz seminerde sektördeki üyelerimizin Dış Ticaret ve İhracat konusunda eğitim ve bilgilendirmelerine yardımcı olacak oldukça verimli bir toplantı yapmış bulunuyoruz. Konuşmacı KOSGEB Nevşehir İl Müdürü Necati Günaydın beye ve borsamız üyeleri ile tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz dedi.

Borsa olarak gruplar halinde tüm sektörlerimize toplantılar düzenlediklerini ifade eden Salaş, "Bu toplantıların daha anlamlı olması adına KOSGEB Müdürümüz Necati Günaydın'ı davet ettik. NTB olarak hedefimiz ve amacımız üyelerimizin devlet imkanlarından yararlanmaları. İşlerini geliştirmelerine katkı sağlamak üzere kurgulamış bulunuyoruz. " şeklinde konuştu.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş,Son olarak teşviklerden yararlanmak isteyen üyelerimize her türlü destekte bulunacaklarını belirterek, üyelere KOSGEB desteklerinden yararlanmaları çağrısında bulundu.

Toplantıya katılan Nevşehir Ticaret Borsasına kayıtlı Üye Un Fabrikaları Temsilcileri de, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş’a kendilerine yapmış olduğu  önderlik ve hizmetlerinden dolayı duydukları memnuniyeti  dile getirerek Teşekkür ettiler.