Nevşehir Üniversitesi ana yerleşke içerisinde yer alan Sosyal Tesis Binasında gerçekleştirilen kura çekiliş törenine; Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, , Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Özgener, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanı sıra aileleri katıldı.

 

4 blok ve 12’şer kat halinde toplam 192 dairenin kura çekiliş töreni açılışında sunum konuşması yapan  Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, “Nevşehir Üniversitesi ve TOKİ işbirliği ile Nevşehir Üniversitesi personeli için toplu talep örgütlenmesi yoluyla yaptırılmış olan ve bugün de kuralarını çekeceğimiz  konutlarınızda huzur , sağlık  ve mutluluk içerisinde oturmanızı temenni ediyorum.  Kura törenine hoş geldiniz.  Bugün bu salonda oluşturduğumuz bu tablonun herkese en iyi cevap olduğunu düşünüyorum. Bu konutların yapılarak bugünkü bu mutlu tablonun oluşmasında emeklerini esirgemeyen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.     

 

Kura çekiliş töreninin açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr.  Filiz Kılıç ise, “Bugün burada Kasım’ın bu güzel gününde sizlerle birlikte gene önemli bir anı yaşamanın büyük mutluluğu ve heyecanını yaşıyorum. Nevşehir Üniversitesi büyüyor ve gelişiyor. Nevşehir Üniversitesi sadece bina olarak büyümüyor; öğretim üyesi, idari personel sayısı ve öğrenci sayısı bakımından da hızlı bir şekilde büyüyor.

 

Evet bugün de bu geniş ailemizin daha rahat edebilmesi, üniversiteye geliş gidişinin daha rahat olması adına güzel bir sürecin sonuna geldik. Bugün hayırlısıyla herkes evinin ve dairesinin neresi olduğunu bilecek. Sahibi olacağınız evlerinizde güle güle oturun ve hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Bundan sonra da bu birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize güvenerek, istişare ederek çok daha güzel günleri göreceğimize ben inanıyorum. Bize inanın, bize güvenin. İnşallah bundan sonra da verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz.

 

Ayrıca haftaya Cuma günü de bir hayırseverimizin yaptıracağı Ana Okulumuzun da temelini sizlerle birlikte atacağız. Gayret bizden, takdir Allahtan. Evlerinizde mutluluk ve huzur içerisinde oturun” diye konuştu. 

 

135 ve 85 metre karelik dairelerin ilk çekişinin belirlenmesi amacıyla noter huzurunda çekilişini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın yaptığı kura çekilişi sonrasında yine noter huzurunda yapılan çekilişlerle hak sahipleri kendilerine ait olan dairelerini belirledi.