Nevşehir ve Niğde Ticaret Borsası; TOBB’ nin oda/borsalarda 5 yıldızlı hizmet anlayışı geliştirmek için hazırladığı Akreditasyon standardı için 12. Dönem başvurularını tamamladı.

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) ile Niğde Ticaret Borsası arasında ikili işbirliğini güçlendirmek, ortak proje ve faaliyetlerde bulunmak amacıyla kardeş borsa protokolü imzalandı.

Niğde Ticaret Borsası ile kardeş borsa olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, imza töreninde yaptığı konuşmada, Ticaret Borsaları arasında atılacak ortak adımların bölgesel ve ulusal kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.


Salaş, ikili işbirliğinin geliştirilmesine yönelik düzenlenen kardeş borsa protokolünün her iki borsa için hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından 
Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık ve Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş tarafından kardeş borsa protokolü imza altına alındı.

Özellikle borsaların tarım ve hayvancılık yapan üyelerinin iş geliştirmeleri, illerin istihdam ve yatırım olanaklarını genişletmek için ortak protokolde, kardeş borsa sözleşmesi imzaladılar.

Kardeş borsa protokolüyle  iki borsa arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, karşılıklı hizmet standartlarının artırılması, ortak toplantılar, faaliyetler ve projeler düzenlenmesi hedefleniyor. Ayrıca ortak projede,  eğitim ve bölgesel yatırımlardan Niğde ve Nevşehir’in istenen düzeyde hak ettiği yere ulaşması noktasında anlaştılar.

Kardeşlik protokolü imza törenin de Niğde Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sacit Koç ve Akreditasyon Sorumlusu Türker Berber ,Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Sayman Üye Sunay Özdemir, Yön.Krl.Üyesi  Ali ASALAN ,Genel Sekreter Uğur Aydoğan ve Akreditasyon Sorumlusu Hatice Doğan hazır bulundular.