Nevşehir Ziraat odaları tarafından Ayda 1 yapılan il koordinasyon toplantısı Kozaklı Ziraat odasında yapıldı. Toplantıya Ziraat odaları Genel merkezinden yönetim kurulu üyesi ve iç anadolu bölge sorumlusu Mustafa HEPOKUR da katıldı.

Avanos Ziraat Odası BaşkanıAbdülmacit Kadir, Hacıbektaş Ziraat Odası Başkanı Hakan Taşdemir, Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, Kozaklı Ziraat Odası başkanı Adnan Şen, Gülşehir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Hacı Baysal katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Nevşehir il ve ilçenin zirai sorunları da görüşüldü. Zirai Sorunlarda tarım kredi kooparatifleri ve Ziraat Bankaları çiftçiye ayrı ayrı tarsim sigortası yaptırdıkları ve bunun yanlış olduğu görüşüldü. Ayrıca, Tarsim sigortası çiftçiye zararını ödemek için değil de adeta ödememek için çalıştığı iddia edildi.

Toplantıda Çiftçi biri Tarsim sigortası yaptırmış, badem ağaçlarını soğuk almış çiçek açmadan önce soğuk aldı diye ödememişler çiftçilerde Tarsim Sigortası Yaptırmaya Soğuk bakıyorlar eleştirisi yapıldı.

Toplantıda gündeme alınan sorunlar genel merkeze gönderildi. Oradanda ilgili birimlere bilgi verilecek.


Haber: Oruç Bilen