Nevşehir’de İstihdamda Sosyal Sorumluluk Adımı (NİSSA) Projesi Protokol İmza Töreni, Valilik Makamında gerçekleştirildi.

2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından sunulan “Nevşehir’de İstihdamda Sosyal Sorumluluk Adımı (NİSSA)” projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca uygun bulunarak desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında Nevşehir’de kadınlara yönelik mesleki eğitim, girişimcilik kapasitenin artırılması ve toplumsal entegrasyonlarının hızlandırılmasına öncülük edecek bir merkez kurulması ve merkez bünyesinde eğitimlere katılacak kadınlar arasından en az 50 ihtiyaç sahibi kadının istihdam edilmesi amaçlanmaktadır.

Nevşehir Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Aktaş huzurlarında Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol’un katılımıyla sözleşmesi imzalanan proje kapsamında sabun üretimi atölyesi, cam işleme atölyesi, seramik atölyesi, bez çanta dikim atölyesi ve projede çalışacak kadınların küçük çocukları için oyun alanları, kütüphane ve etüt merkezinin oluşturulması planlanmaktadır.

Bu atölyelere ilave olarak kadınlara sosyal yaşamlarında psikolojik destek olmak ve aile içerisinde iletişim bağının kopmaması amacı ile Nevşehir Belediyesi tarafından tahsis edilecek bir alanda Aile Danışma Merkezi kurulacaktır.

2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında TR71 Bölgesi illerinde (Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde) Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda hazırlanan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan 6 projenin faaliyete geçmesi hedeflenmektedir.

Nevşehir’de İstihdamda Sosyal Sorumluluk Adımı (NİSSA) Projesi protokolünün imzalanmasının ardından Vali İlhami Aktaş, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.