Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun, bakanlığındaki toplantıya Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan , Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Vekili Fevzi Pamukçuoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve turizmciler katıldı.

Toplantıda Kapadokya Bölge sorunları masaya yatırıldı.

KAPADOKYA TURİZM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Bölge turizminin sorunlarının değerlendirileceği ve çözüm önerilerinin görüşüleceği  Kapadokya Turizm Çalıştayı Nevşehir'de düzenlendi.

  İlimiz Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Kırşehir illerini kapsayan Kapadokya Turizm Çalıştayına, Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk DURSUN, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan ÇOKÇEVİK, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Vekili Fevzi PAMUKÇUOĞLU, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve turizmciler katıldı.

    Vali Mehmet CEYLAN açılış konuşmasında Nevşehir ve çevre illerin oluşturduğu Kapadokya bölgesinin, turizm açısından ülkemizin ve dünyanın önemli turizm destinasyonlarından birisine sahip olduğunu dile getirdi. Özellikle peribacaları, yeraltı şehirleri, kiliseleri, Açık Hava Müzeleri ile Kapadokya bölgesinin yerli ve yabancı turistin büyük ilgisini çektiğini dile getiren Vali CEYLAN, “Nevşehir yeraltı şehirleri, peribacaları yanında inanç turizmi bakımından Hacıbektaş, termal turizm merkezlerinden Kozaklı ilçeleri ile yılda 3 milyona yakın yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bu çalıştayda bölgemiz için gerekli konuların tartışılarak çözüm yollarının bulunacağına inanıyorum” dedi.

    Çalıştayda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk DURSUN, Bakanlığı Ankara merkezli, dışarıya kapalı bir ortamdan çıkarıp paydaşlarıyla birlikte sorunları değerlendiren ve çözüm yollarını bulan bir yapıya kavuşturmak düşüncesiyle iller ve bölgeler bazında çalıştaylar yaptıklarını söyledi. 

     Geniş kapsamlı bölgesel çalıştaylar yaptıklarını anlatan Prof. Dr. DURSUN, "Bakanlık olarak turizm altyapısını incelerken aynı zamanda bizim temel sorumluluğumuz olan milli kültürü, oradaki yapısını, durumunu, tahribatına karşı alınacak önlemleri kendimize bir vazife olarak görüyoruz, bu olayın çok ciddi bir tarafı. Şehir ve insan başlıklı bir proje geliştirdik. Bu projeyi de turizm çalıştaylarında değerlendiriyoruz" diye konuştu.