Nevşehir'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hibe desteği alan iki işletme düzenlenen törenle açıldı.

Gülşehir ilçesine bağlı Karacaşar ile merkeze bağlı Sulusaray beldelerinde TKDK tarafından desteklenen büyük baş süt sığırı yetiştiriciliği kurulan tesislerin açılış töreninde konuşan Vali Mehmet Ceylan, TKDK Nevşehir Koordinatörlüğünün bir yıl gibi kısa bir süre önce kurulmasına rağmen Nevşehir'de önemli projelere imza attığını söyledi.

Bugün AB standartlarında süt üreten iki tesisin açılışını gerçekleştireceklerini belirten Vali Ceylan, "Kurumumuz bir yıl gibi kısa bir süre önce Nevşehir'de faaliyet göstermesine rağmen Nevşehir'e çok büyük katma değer getiren projeleri hayata geçirdi. Bugünde proje aşamasını geçip faaliyete girecek 2 önemli tesisin açılışını yapacağız. Bu tesisler çağımız teknolojileriyle donatılmış, AB standartlarında faaliyet gösteri süt üretecekler. Bu hizmetlerin Nevşehir'e kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk de, Karacaşar'daki tesisin kurumlarından geçen ilk projelerden biri olduğunu bugüne kadar kurumlarından 195 projenin geçtiğini ve bu projelerin tutarının 45 milyon TL olduğunu belirtti.

9 ve 10. proje çağrı dönemlerini tamamladıklarını kaydeden Asiltürk, yeni dönemde de bölgede yetişen 52 yöresel ürünün destek kapsamına alındığını ve bu projeler için üst limitinin 250 bin Avro dan 400 bin Avro ya çıkartıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Ceylan, Nevşehir Ak Parti Milletvekili Ebubekir Gizligder, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, TKDK İl Koordinatörü Asiltürk,NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce ve NTB Başkanı İbrahim Salaş tarafından tesislerin açılışı gerçekleştirildi.

Bir süre tesisleri gezip bilgi alan Vali Ceylan, kendisine ikram edilen sütün de tadına baktı.