Gebe Düve Dağıtımına; Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet GÜNEŞ ve İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN iştirak etti.

 

İl Müdürü Okan YILMAZ, gebe düve sahipleriyle yaptığı sohbette hayvan alanlara hayırlı uğurlu olsun dileğinde bulunarak, hayvanlara kaliteli kaba yem(yonca, korunga, fiğ) ve kesif yem vermelerini, aşılamalarını zamanında yaptırmalarını ve diğer bakım ve beslenmelerine dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

Gebe Düve dağıtımı öncesinde Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimleri ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli teknik personelleri tarafından hayvanların bölgeye nakli ve adaptasyonu, bakım ve besleme yöntemleri hakkında gerekli teknik bilgi verildi. Daha önce kuruları çekilen hayvanlar, kulak küpelerine bakılarak, ultrason yöntemiyle gebelik muayenesi yapılıp mıknatıs yutturulduktan sonra sahiplerine teslim edildi.

 

Ayrıca, Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kooperatif yöneticilerince ortaklaşa olarak dağıtılan hayvanlarla ilgili önümüzdeki günlerde bir töreni yapılması planlanmaktadır.

 

Nevşehir İl Müdürlüğü olarak dağıtılan hayvanların üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını, bol ve bereketli kazançlar getirmesini dileriz.