Nevşehir’de Bankaların altın ticaretine girmeleri kuyumcuların tepkisine neden oluyor.

 

Bankaların altın ticaretine girmeleri kuyumcuların tepkisine neden oluyor. Nevşehir'deki sarraflar, bankaların altın ticareti yapmasına olanak sağlayacak taslağın kanunlaşması halinde kullandıkları POS makinelerini bankalara iade edeceklerini söyledi.

 

Nevşehir Sarraflar Çarşısı'nda 32 yıldır kuyumculuk yapan Miktat Şahin, taslağın hayata geçmesi halinde kuyumcuların kendi tedbirlerini alacağını vurguladı. Şahin, "Bddk bu uygulamaya geçerse kuyumcularında mutlaka alacağı tedbirler vardır. Türkiye genelinde 400 bin civarında kuyumcu bulunuyor. Kuyumcular POS makinelerini iade ederse bankacılık sektörü büyük krize girer. Bizde işler nakit parayla döndüğü için POS makinelerini iade etmemiz bizi çok etkilemez." dedi.

 

Bddk'nın bu uygulamaya gitmek istemesine anlam veremediklerini belirten Şahin bu uygulamayla kuyumcuların işlerinin bitme noktasına geleceğini söyledi. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Uygulamaya geçirilmek istenen bu taslak daha önce de denendi. Fakat bankalar tecrübeli eksperleri bulunmadığı için bu işten zarar ettiler. Bu zararlar daha sonra vergiden düşülerek tazmin edildi. Sonrasında bu uygulamadan vazgeçildi. Herkes anladığı işi yapmalı. Dünyanın hiçbir ülkesinde bizdeki gibi bir uygulama yok. Bddk, 'yastık altındaki altını istihdama katkısı olsun' istiyorsa çok büyük yanlış yapıyor."