NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in yaklaşık 1 yıldır gündeminde olan ve son zamanlarda yapılan açıklamalarla iş adamlarının ve üyelerin gerildiği ifade edilen Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinin sonucu akşam saatlerinde belli olacak.

 

Oda Başkanı Mehmet Arif Parmaksız ve İş Adamı Mehmet Yakup Zağlanmış’ın iki ayrı liste halinde çıkacağı seçimde 2 bin 912 ticaret ve sanayi odası üyesi oy kullanacak. Oy kullanımı için güvenlik tedbirleri alındı. Üyelere oda personeli tarafından oylarını rahatça kullanabilmeleri açısından gün boyu refakat edilecek.

 

5 bilgisayarlı masa kurulan Ticaret ve Sanayi odasının alt bölümündeki kapalı alanda yapılacak olan Ticaret ve Sanayi odası Seçimlerinde oy kullanma süresi Saat 17.00’ da tamamlanacak. Sonuçların ise oy sayımının tamamlanmasının 1 ya da 1.5 saat sonrasında belirlenmesi bekleniyor.

 

Oda seçiminde öncelikle 26 meslek komitesinden meclise giren isimler belirlenecek. 61 Kişilik meclisin oluşmasının ardından Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı Seçimi meclis içerisinden yapılacak.

 

İlçe seçim kurulu başkanının bizzat refakat etmesi beklenen Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası seçiminde kesin sonuçların ise hafta başına sarkabileceği belirtiliyor. Seçime yapılabilecek itirazların değerlendirilmesinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası Seçiminde kimlerin meclise, kimlerin yönetime seçildi, Meclis başkanı ve Yönetim Kurulu başkanı belirlenmiş olacak.

 

Seçim öncesinde gerek oda başkanı Mehmet Arif Parmaksız, gerekse İş Adamı Mehmet Yakup Zağlanmış yaptıkları açıklamalarında odaya üye 2 bin 912 üyenin mutlaka demokratik haklarını kullanmalarını, yani sandık başına gelerek hür iradesiyle oy kullanmaları çağrısında bulunmuştu.