Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından edinilen bilgiye göre; 3 bine yakın üyesi bulunan oda seçimleri için Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri seçmen listeleri askıda olacak. 3 gün süreyle askıda kalacak olan seçmen listelerine ciddi bir itirazın bulunması beklenmiyor.

Muhtemelen ay sonuna ya da Haziran ayı başında yapılabileceği belirtilen Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin 15 Mayıs’a tarih alınması dikkatleri çekti. Seçim sürecinin daha fazla gerginliğe neden olmaması amacıyla bu tarihin alındığı gözleniyor.

Yaklaşık 3 bin üyesi bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında yapılacak olan seçimde 26 Meslek Komitesinden delegeler belirlenecek. Bu delegeler önce meclisi oluşturacak. Ortaya çıkan meclis ise içerisinden yönetim kurulunu belirleyecek.

13 Yıldır Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkanlığını yürüten Mehmet Arif Parmaksız’ın yanı sıra İş Adamı ve Nevşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Yakup Zağlanmış’ın yarışacağı Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinde oda meclisi ve yönetimi 4 yıl süreyle bu göreve seçilmiş olacaklar.

Sürenin kısalması ile birlikte Parmaksız ve Zağlanmış gruplarının çalışmalarına hafta başından itibaren daha da hız vermesi bekleniyor.