Kapadokya FM Radyosunda Gazeteci Ali Çamur’un sorularını cevaplayan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök ile ayrılıklarının 7 ay öncesine dayandığını, 13 Yıldır görevde bulunduğu süre içerisinde oda da verilen hizmetten yana hiç şikayet almadığını, Yönetim kurulu toplantılarını haftalık düzenli olarak yaptığını ancak meclisin toplanamamasın kendisiyle alakalı olmadığını, Seçim sonrasında kimsenin birbirine küsmek gibi bir lüksünün bulunmadığını söyledi.

7 Aydır Ben Kendi Ekibimle Çalışıyorum…

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Borsa başkanı ve yönetimi ile yollarını yeni değil 7 ay öncesinde ayırdıklarını söyledi.

Parmaksız, “Bu bir seçim yarışıdır. Bazı konularda anlaşamadık. Yollarımızı ayırdık. Bunun üzerine söylenecek başka laf yok. Herkes kendi işine bakacak. 7 Aydır kendi ekibimle çalışmalarımı sürdürüyorum. O Arkadaşlarımızla da yollarımızı ayırdık” dedi. 

Benim 5 Şirketim Var…

Kendisine ait 5 şirketinin bulunduğunu ve bu nedenle bir ikinci komiteden daha seçimle girebileceğini söyleyen Parmaksız, bu konudaki kararını seçim gününe kadar vereceğini ifade etti.

Parmaksız, “Benim 5 tane şirketim var. Daha önce açıkladığım üzere 1 komiteden gireceğim seçime ama bir ikinci komiteden daha girebilirim. Seçim günü duruma göre buna karar vereceğim. Adaylıklar tescil edilmediği için her an bu kararımı verebilirim” şeklinde konuştu.

13 Senedir Odamızda Sunulan Hizmetten Yana Şikayet Almadım…

1999 Yılından bu yana Ticaret ve Sanayi Odasında üyelere verilen hizmetten yana bir tek şikayet almadığına dikkat çeken Mehmet Arif Parmaksız ”Ama üyelerimiz neler yaptığımızı görüyor. Binamızın içi de güzel. Akredite odayız. 5 Yıldızlı otel ne hizmet sunuyorsa Nevşehir Ticaret Odası da aynı hizmeti veriyor. 2006 dan beri akredite odamız. Verdiğimiz belge Avrupa’nın her ülkesinde geçerli. Avrupa da ne iş görüyorsa odalar o işi görüyor. 13 Yıllık başkanlığımda hiç şikayet almadım. Bugüne kadar bana telefon açıp ta şikayet eden olmadı. Demek ki burada bir hizmet veriliyor. Devamlı seminerler, toplantılar yapılıyor. Ama çağırıyoruz gelen olmuyor. Yaptığımız icraat ortada” açıklamasında bulundu.

Ben Yönetim Kurulu Toplantılarımı Yapıyorum Ama…

Yönetim Kurulu toplantılarının her hafta düzenli olarak yapıldığını belirten Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Parmaksız, “Ben her hafta yönetim kurulu toplantılarımı yapıyorum. Meclis toplantısını düzenlemek benim görevim değil. O görev meclis başkanının. Kanun gereği ne diyorsa ben toplantılarımı yapıyorum. Meclis başkanı toplayamıyorsa o meclis başkanının sorunu” diye konuştu.

Ak Parti Teşkilatı Değil Vekiller ve Başkan Ünver Zağlanmış’ı Destekliyor …

Oda seçimlerinde diğer adayı Ak Parti teşkilatlarının değil sadece Vekillerin ve Başkan Hasan Ünver’in desteklediğine dikkat çeken Parmaksız, “Bir kere Ak Parti Teşkilatları Zağlanmış’ı desteklemiyor. Vekiller ve Başkan Hasan Ünver zağlanmışı destekliyor. İl başkanının somut net açıklaması var. Parti olarak taraf değiliz dedi. Vekiller ve Başkan yanlış yaptı. Ters tepti. Oda seçimlerine siyasi partilerin müdahil olması yanlış. Kimse kimsenin oyunu ipotek koyamaz. Ben iş adamlarımıza sonuna kadar güveniyorum. Baskıya rağmen sandıkta vicdanının sesini dinleyecek. Seçim bittikten sonra kim kazanırsa yoluna devam eder. Benim seçilmem durumunda kimseye galip gelmiş olmayacağım. Bu bir seçim. 13 Yıllık bir hizmet ürettik. Üyelerimiz beni yakından tanıyor. İşi olanın işini çözmüşüz. Bunların sandığa yansıyacağına inanıyorum. 24 Saat telefonum açık. İşimi layıkıyla yaptığıma inanıyorum. Tepede küslük olmaz. İlin menfaatleri açısından küslük olmaz. Küstüm ben oynamam diyemem. Nevşehir menfaatine olan bir işte kimse ben küsüm gelmem diyemez. Bunda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Seçimi Kaybedeceğime Asla İnanmıyorum

Oda seçimlerini kaybedeceğine inanmadığını da ifade eden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, “Seçimi kaybetmem durumunda TOBB daki görevimi Ağustos ayına kadar görevim devam edecek. Gümrük AŞ de 2.5 yıl daha görevim var. Etik olarak oradan da istifa etmem gerekir. Benim seçilememem durumunda oda başkanı olacak ismin TOBB a seçilmesi zor. Ben tırnaklarımla kazıyarak geldim buralara. Gitti mi gider. Kamuoyu bunu değerlendiriyor. O kazanılmış hakları vermeyelim istiyor. Seçim aleyhimizde sonuçlanacağına asla ve asla inanmıyorum” ifadelerinde bulundu.