Çiftçilerin tarımsal anlamda zor duruma düşmeleri manevi anlamda da başka sıkıntıları doğurmaktadır. Özellikle Bölge milletvekilleri bu konuda Patates üreticisi çiftçilerle karşı karşıya kalmakta ve özellikle muhalif partiler CHP ve MHP bu konuyu siyasi propaganda malzemesi yaparak çiftçiler üzerinde büyük bir baskı unsuru oluşturarak çiftçilerin sorunlarına çözüm üretmek yerine yangına körükle giderek onları bu konuda sahipsiz kaldığını ileri sürerek siyasi bir rant peşinde koşmaktadırlar.

Bu yüzden AK Parti hükümetine karşı PATATES konusu bölgede çok etkin kullanılmaktadır.Patates üreticisi ise bu durumda sadece EKMEK derdine düşmüş,büyük sıkıntılarıyla boğuşurken kendilerinin bu siyasi malzeme konusu yapılmasında açıkcası umrunda bile değil.Yeterki sorunları çözülsün. Nevşehir ve Nüğdeli patates üreticilerinin Söylemlerine göre “Patates” konusunda bize kim çözüm üretirse biz onun peşine düşeriz diyerek bunu açıkca ifade ediyorlar.

 

Bölge Milletvekilleri içinde özellikle Nevşehir Milletvekillerimiz bu sorunların önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı'na iletildiğini ifade ediyorlar ama sorunların çözüm noktasında şuana kadar henüz sonuca gidilememesi nedeniyle çiftçiler tarımsal sorunlardan İlgili Bakanlıkların ve Başbakan'ın tam olarak bilgisi olmadığını düşünüyorlar.

 

Bölge Milletvekilleri içinde özellikle Nevşehir Milletvekillerimiz konuyu Başbakan Erdoğan a bizzat ilettikleri ve bu konuda Başbakan Erdoğan’ın çözüm için start verildiği de bildiriliyor.

Hatırlanacağı üzere daha önce Kırşehir de ki Neşet Ertaş cenazesinde Başbakan Erdoğan la görüşen AK Parti Nevşehir Milletvekilelleri, patates üreticilerinin sorunlarını buradaki yüzyüze görüşmelerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmişler, Başbakan Erdoğan da, sorunların çözümü için bakanlara talimat vermişti.

Sorunu gündemine aldığı öğrenilen Başbakan Erdoğan'ın; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a müşterek bir toplantıda bir araya gelmeleri ve bu konuda çözüm üretmeleri talimatını vermişti.Şimdi tüm gözler Başbakan Erdoğan ın talimatı sonrası ilgili Bakanlıklarının çalışamlar için start verdikleri yakı bir tarihte bu konuda patates üreticilerinin yüzlerini güldürecek destek programı açıklanmasının beklendiği ifade ediliyor.Patates üreticileri ise artık tahammül edecek bir sabrımız kalmadı ne yapılcaksa acilen yapılmalı diyerek sıkıntılarının çözüme kavuşmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdiler.
Şimdi Nevşehir ve Niğde de tüm patates üreticilerininin gözü AK Partiye çevrildi. Patates üreticileri AK
 Partiden Patates açılımlı bir çözüm beklentisi içerisinde...

 Gücünüzün Farkındamısınız!

“Her zaman Gücünüz Gücümüz,Gücümüz Gücünüz…!”

 

NEVŞEHİR'İN ULUSAL HABER SİTESİ : www.fibhaber.com

 

 FİB Haber Merkezi olarak “Biz hep gitmişizdir.. Kimilerinin hoşuna, kimilerinin zoruna.”

             

%100 Nevşehir Haberleri Burada… FİB Haber Farkıyla…

 

Nevşehir’in Ulusal İnternet Haber Sitesi… www.fibhaber.com