"Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü KÜSİ Sorumlusu Yusuf ŞAHİN ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Kapadokya Teknopark'ın Genel Müdürü Doç.Dr. Metin DUYAR, Genel Müd.Yrd. ve KÜSİ İl Temsilcisi Doç.Dr. Serap ÇOBAN ve OSB Müd. M.Samet KAFALI'dan oluşan KÜSİ heyetince dün Acıgöl OSB'de Name Gıda, Plenty Kozmetik ve Bor Optik firmaları; bugün de Blok Bims, Ertuğrul Tarım ve Nevsac Boru Profil firmaları ziyaret edilerek KÜSİ, KÜSİP (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu), FSMH (Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları), Destekler, İnovasyon Karnesi ve Kapadokya Teknopark hakkında firmalar bilgilendirildi."

Ülkemizde 2023 hedeflerine ulaşılması amacıyla, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ile; paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizin rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen, yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması hedeflenmektedir. Yine, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği’nin (KÜSİ) geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını teminen; ilimizde faaliyet gösteren firmaların bilgilendirilmesi amacıyla oluşturulan KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu üyeleri ile birlikte firmalar ziyaret edilmekte ve bu ziyaretler kapsamında; sanayicilerin sorunları ve ihtiyaçları hakkında bilgi alınmakta ve Bakanlığımız ve ilgili kuruluşların destekleri ve çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.
 

Nevşehir Üretiyor, KÜSİ ile daha nitelikli üretecek inşaAllah...

Blok Bims A.Ş Nevşehir'de en fazla istihdam sağlayan firma. Pomza madeninden tam otomatik makinalarla el değmeden ürettiği bims blokları iç piyasanın yanında bir çok ülkeye ihraç ediyor.

FİRMALARIMIZ KÜSİ İLE DAHA ÇOK ÜRETECEK İNŞALLAH...

Ertuğrul Tarım, yılların sanayicisi Kenan Ertuğrul'un öncülüğünde tarım makinaları üreten bir firma. İç piyasaya sattığı ürünlerin yanında % 30 olan ihracatını % 50'lere çıkarmak için Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Kenan beyin KÜSİ ile ilgili anlattıkları dinlemeye değerdi...

Nevşehir Islah OSB'de sanayi boruları ve profil üreten Nevsac firması, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye'nin ikinci 500 büyük firmaları sıralamasında Nevşehir'i temsil eden tek firma...